Zet je bedrijf op de kaart met een bedrijfsvideo

Het is inmiddels geen geheim meer dat traditionele media het langzaamaan afleggen tegen de nieuwe garde: sociale en digitale media. Digitale media in de vorm van online magazines, blogs en vlogs voeren de boventoon. Op sociale media als Facebook, Instagram, Youtube en Snapchat vindt veelal het meeste verkeer plaats en deze worden dan ook gebruikt om het verkeer op websites te vergroten.

Waarom video?
Men haalt tegenwoordig alle informatie van het internet. We zijn erdoor verwend geraakt. Zeker met de komst van de smartphone, waardoor je op ieder moment en iedere plek zo alle informatie opzoekt die je op dat moment wenst. Op zich een fijn gegeven, maar we weten allemaal: verwennerij, stelt eisen bij. We willen op websites snel informatie tot ons nemen en zijn steeds minder bereid om teksten zorgvuldig te lezen. Met visuele content speel je hierop in. Foto’s en afbeeldingen ondersteunen teksten, maar ook deze combinatie alleen is niet voldoende. Met een video maak jij je website compleet en breng je snel de boodschap over op jouw bezoekers en doelgroep.

Video als marketingtool
Nogmaals: we zijn verwend en kijken liever een paar minuten naar interessante beelden met ondersteunende klanken, dan dat we een lap tekst lezen en daar onze eigen verbeelding op loslaten. Een video heeft de kracht om de boodschap precies over te brengen zoals jij dat wil. Daarnaast kan een video niet alleen op je eigen website geplaatst worden, maar ook op menig social mediaplatform. Deze zal, indien het de doelgroep aanspreekt, weer geliked en gedeeld worden met als eventueel gevolg: meer volgers op je social media en meer verkeer op je website. Een win-winsituatie.

Video goedkoper dan ooit
Uiteraard rest nog het commentaar: leuk zo’n video, maar dat brengt toch ook wel de nodige kosten met zich mee? Dit is iets dat we in het verleden nog konden beamen, maar tegenwoordig een slap excuus is. Niet alleen zijn onze smartphones uitgerust met betere lenzen dan menig spiegelreflexcamera, ook zijn er meerdere apps die het monteerwerk al voor de helft op zich nemen. Lukt het nu nog niet? Dan zijn er genoeg mensen die je hierbij kunnen helpen. Het bedrijf Poush is hier een mooi voorbeeld van. Een bedrijf met een prachtige visie en een behoorlijke dosis kennis, maar niet in staat een gewenste video te creëren. Hoe losten zij dit op? Een groep studenten om hulp vragen met als gevolg: een krachtige bedrijfsvideo; en wederom een win-winsituatie.