Hollandse toeristen en het domino-effect

Toeristen en het domino-effect????

Toeristen bashen. Ik word er zo moe van.

Door kranten en lokale tv-zenders is er een ware hetze ontketend tegen toerisme in o.a. Amsterdam. Toeristen lopen te langzaam en in te grote groepen, toeristen kunnen niet fietsen, toeristen houden ons op als we de roltrap op willen en toeristen komen met kuddes tegelijk de kroeg in om iets te drinken (en te betalen!).

En nu vandaag ook in de METRO door mevrouw Beau Beernink die zelf voor KLM werkt en dus direct of indirect van diezelfde toeristen financieel afhankelijk is.

Zelf ben ik jarenlang reisleidster met Nederlandse toeristen in het buitenland geweest.
Oh, oh, oh die keurige Hollanders. Met hun in korte broek en witte sokken gestoken melkflessen lwandelen ze door Caïro waar deze kleding aangezien wordt voor een onderbroek.

In de bergen blokkeren mijn landgenoten de wegen omdat ze de sneeuwkettingen van de buurman geleend hebben (passen natuurlijk niet) en niet meer verder kunnen.

In Italië gaat de Hollandse toerist in groepsverband op zaterdagavond rustig uit eten. Bestelt dan alleen een voorgerecht maar blijft wel tot elf uur zitten natafelen omdat het zoooooo gezellig is. Op deze manier wel tafels bezet houdend waar Italianen uitgebreid (lees: voor- hoofd- en nagerecht) eten zouden. En dan niks één rekening maar afrekenen per persoon per favore……..

Onder het motto "ik heb het dus gebruik ik het ook" herken je een Hollandse toerist op duikboten (ja, ik was ook duikleraar) aan zijn 8 mm pak in de bloedhete zomer. Liever dood van de hitte dan een duikpak huren.

Laten we ons dus heel goed realiseren dat dit niet alleen in Amsterdam gebeurt…………..

In de zeventiger jaren werkte ik in Kirchberg in Tirol. Toen nog een klein en gezellig Oostenrijks dorpje waar ik zondags met de burgemeester en de pastoor kaarten speelde in de kroeg om de hoek.

Ondertussen is Kirchberg een soort Hollandse enclave in het Oostenrijkse Tirol geworden waar de Hollandse toeristen lallend en brallend door het dorp hossen, om de ochtend daarna de skipistes, letterlijk en figuurlijk onveilig te maken.

En dan heb ik het nog niet over Oh, oh, Cherso en de Costas in Espana……………….

Toeristen en het domino-effect????
In mijn optiek (en ik werk elke dag met toeristen) is dit gezeur in de marge van een dame die waarschijnlijk zelf nooit op vakantie gaat en daardoor slecht gehumeurd is.

Nogmaals:
Laten we met zijn allen blij zijn met de toeristen. De een zijn toerist is de ander zijn brood!