Mijn experiment

Ik ben niet iemand die veel moed heeft, dat zeg ik eerlijk. Ik ben gewoon een middelbare scholier. Ik ben ‘die nerd’ in de klas die altijd goede punten heeft, die altijd de leraren probeert te imponeren voor hogere punten. Ik ben het meisje waarvan je het niet zou verwachten dat ze iets wilds zou doen. Daarom vond ik het ook lastig om hierover te schrijven, want niemand zou het verwachten. Er is namelijk een prachtige plaats op deze wereld waar je iemand anders kan zijn, namelijk het internet.

Met iets simpels als een smartphone en de basiskennis Engels kun je een hele andere identiteit opbouwen, alsof die nerd nooit bestaan heeft. Gewoon een ‘chatting with strangers’ app downloaden, een account aanmaken en there you go. In het begin gaat het een beetje roestig, maar daarna gaat het vrij makkelijk. Want dan realiseer je je dat je deze mensen niet kent en dus bijna alles kan zeggen wat je wilt. Je kunt liegen over je leeftijd, je uiterlijk en zelfs je geslacht. Die mensen komen er toch niet achter.

‘Er zitten op deze app wel erg veel geile tieners (voornamelijk jongens)’ dacht ik toen ik halfuur had gechat met verschillende mensen. Hierdoor besloot ik een experiment uit te voeren, met hulp van mijn nieuwe identiteit. Omdat je op deze ‘chats’ geen foto’s kunt sturen, vragen veel mensen of je ‘kik or snap’ hebt. Voor mijn experiment heb ik dus een nep-kik account aangemaakt, met een nep-naam en geen profielfoto. Met dit experiment ging ik namelijk uittesten hoe snel ik een vreemde zover kon krijgen om een ‘niet-zo-fatsoenlijke’ foto te sturen.

Na eens goed te hebben rondgestruind op de ‘chatting with strangers’ app, had ik een goede kandidaat gevonden. Ik gaf hem mijn kik-naam gegeven en begon te chatten. Mijn nieuwe identiteit was een sexy en flirty 16-jarige. Na om precies te zijn zeven berichtjes had hij mij de foto opgestuurd, waarna ik hem snel blokkeerde. Na nog een paar keer proberen was mijn conclusie dat de meesten het gemiddeld na tien berichtjes sturen.

Dit is toch niet meer normaal! Dit zou je niet zomaar rond moeten sturen, want je weet niet wat mensen (en vooral vreemden!) ermee zullen doen. Dus mijn tip voor alle tieners die dit doen is: doe dit niet te snel, want het zou zomaar kunnen zijn dat je het naar iemand stuurt die net zo fake is als ik.