Hand in hand

Antonie Niessen 4 apr 2017

In Arnhem worden 2 homo’s op een afgrijselijke wijze in elkaar geramd en het enige dat wij kunnen verzinnen is om hand in hand met een seksegenoot op de foto te gaan. Dat noemen we een statement maken. Ik schaam de ballen uit mijn broek. Het is absurditeit in de overtreffende trap. Het zal voor niemand een verrassing zijn dat deze actie uit de koker van een bekende Nederlander komt. Om precies te zijn Barbara Barend. In plaats van keihard stelling te nemen en een oproep te doen aan de gemeenschap waaruit de daders komen gaan wij hand in hand lopen in een veilige omgeving.

Ik zag Alexander Pechtold met partijgenoot Wouter Koolmees hand in hand over het Binnenhof wandelen. Omringd door genoeg beveiligers en de massaal opgeroepen pers. Een dag geen aandacht is een dag niet geleefd moet Alexander hebben gedacht. Mannetje Pechtold wilde zijn medeleven aan de slachtoffers van homogeweld tonen. Hij wil de homogemeenschap steunen. Weten jullie wat hij moet doen ? Midden in de nacht hand in hand met Wouter door Kanaleneiland, Overvecht of Amsterdam West gaan wandelen. Dan ben is het een held en dan maakt hij een statement. Zonder beveiliging en zonder pers. Zet em op, Alex.

Ik ben helemaal klaar met BNers die alles aangrijpen om de aandacht op zichzelf te vestigen. Het draait bij die mensen maar om één ding en dat is zorgen dat ze met hun kop op tv komen. Ik geloof niet in hun goede bedoelingen, want je ziet ze te pas en te onpas met een statement in de media verschijnen. Ze gooien emmers ijswater over hun lijf in de strijd tegen ALS, ze gaan in een korte rok de straat op om te protesteren tegen seksuele intimidatie, ze sluiten zich aan bij de anti Zwarte Pieten beweging en ze zitten in werkelijk ieder belpanel voor een ”goed doel”. Als het maar politiek correct is. Allemaal voor de bühne. Pure eigenpijperij.