cyberpesten

Je hoort het steeds vaker op het journaal: ‘Kind pleegt zelfmoord vanwege cyberpesten.’Kinderen zijn steeds vaker het slachtoffer van cyberpesten en weten niet hoe ze hiermee om kunnen gaan. Kinderen komen onder druk te staan op school en raken eerder in een depressie. Ook vertrouwen ze andere mensen minder snel waardoor hun omgang met andere kinderen verslechtert.

Kinderen komen door cyberpesten eerder onder druk te staan op school. Ze kunnen zich minder goed concentreren. Hierdoor halen ze minder goede cijfers en halen ze een lager niveau dan ze aankunnen. Hierdoor komen ze op een lager niveau hun verdere leven.

Kinderen die slachtoffer zijn van cyberpesten raken eerder in een depressie. Ze gaan namelijk sneller aan zichzelf twijfelen en voelen zich dan slecht. Hierdoor worden ze verdrietig en krijgen ze weinig zelfvertrouwen.

Omgang met anderen is ook moeilijker voor slachtoffers van cyberpesten. Dit komt omdat ze minder mensen vertrouwen, want ze weten vaak niet wie ze op internet pest. Dit komt omdat cyberpesters vaak anonieme accounts gebruiken.

Ik vind dus dat we het eens met de kinderen over cyberpesten moeten hebben. Hiermee zal je voorkomen dat uw kind slachtoffer wordt van cyberpesten of dat hij andere mensen gaat cyberpesten.