Heeft u moestuintjes!!!

Alle supermarkten hebben de laatste tijd de nare gewoonte om altijd iets te hebben waar je voor kan sparen. Je hoort het overal op het schoolplein, bij de sportclub en zelfs bij het koffiezetapparaat. “Gister kreeg ik een gouden Duncan,” “heb jij grote smurf al,” “ik hoef nog maar één gogo.” Ook op tv en in de winkel zelf barst het van de reclame, maar dat maakt mij eigenlijk niet eens zo heel veel uit. Wat mij gek maakt zijn de kinderen bij de deur van de super markt.
Iedereen kent het je hebt lekker ontspannen gewinkeld bent even je bonnetje aan het nakijken en opeens hoor je rechts van je het geluid: “heeft u moestuintjes!!!” en ja hoor daar staan ze. Een stuk of tien kinderen met een tas of een doosje te schreeuwen “heeft u moestuintjes!!!” Eigenlijk zijn het ook altijd van die kinderen waarvan je denkt jij gaat niet zo lekker op school of wel. Tegenwoordig gaat het zelfs zo ver dat een kind van acht je om je bonnetje vraagt om zelf de moestuintjes te gaan halen. Ik vraag me dan altijd af of hun ouders weten waar ze mee bezig zijn.
Allereerst de manier waarop ze het zeggen “heeft u moestuintjes” ´heeft u´ als ik ze dan heb wat wil je er dan mee. Daarbij zou ik mijn moestuintje niet aan een kind geven wat me er zo mee overvalt. Een tip voor alle kinderen vraag netjes aan de mensen of je hun moestuitjes zou mogen hebben “mag ik alstublieft u moestuintje hebben mevrouw of meneer.”
Een andere irritatie is als je dan denkt van nou die kinderen die staan hier de hele dag en ik ga er toch niks mee doen dus geef ik ze maar mijn moestuintjes aan wie geef je ze dan. Meestal staan er een stuk of tien kinderen maar ik heb nooit meer dan vijf moestuintjes. Je zou je uiteindelijk nog een soort schuldig gaan voelen ook dat je maar de helft van die kinderen een moestuintje kan geven.
Tot slot is er nog het hek. Zelfs menig supermarkt wordt hun eigen spaaractie hun teveel dus zetten ze die kinderen achter een dranghek. Ze staan of hangen daar aan dat hek als een stelletje apen en als ze er niet boven uitkomen dan lijkt het of ze in een kooitje zitten. Eigenlijk zou het gewoon niet mogen als je moestuintjes wil dan vraag je je moeder, oma ,tante of buurvrouw gewoon of ze wat meer halen maar ik vind het niet kunnen dat de supermarkt die kinderen zo’n grote kans geeft om andere klanten te irriteren.