Stemmen!

Mathijs Roos 13 mrt 2017

Voor het schrijven van een column van vierhonderd woorden kun je €50 winnen, mits je zoveel mogelijk stemmen ronselt voor je eigen column.
Nou, ik weiger stemmen te ronselen om daarnaast mijn ziel en zaligheid te verkopen voor een lullige €50, das lekker goedkoop.
Kan het nog goedkoper!
Jazeker, in Den Haag wordt vrijwel het gehele Nederlandse volk gratis genaaid, weliswaar zonder lul, maar wel met een scherpe retoriek en zilveren tong waarbij men de burger angstig maakt door handig in te spelen op de vele angsten en vooroordelen die er zijn in onze maatschappij, eigenlijk in onze gehele wereld.
Door deze verdeel en heers politiek hopen sommige politici hun reet weer te nestelen op de Haagse stoelen voor de komende 4 jaar, maar wat komt er van alle beloftes terecht!
Ongeacht wie er zal winnen niet veel, waarschijnlijk wordt het weer een ruilhandel tussen de vele partijen om -in ieder geval deels- hun beloftes in te lossen, want laten we eerlijk zijn, politiek bedrijven is feitelijk compromissen sluiten met de andere partijen om in ieder geval iets gedaan te krijgen en als kiezer krijg je dan toch het gevoel van: “What the fuck”.
Zelf ben ik niet zo nationalistisch ingesteld, ik zie mezelf als een wereldburger. Toch vind ik het belangrijk om te stemmen, want juist door de niet stemmers komen mensen zoals Trump aan de macht en is de Brexit een feit geworden.
Zowel Donald Trump als Boris Johnson zijn populisten met een tunnelvisie en helaas, ook Nederland bezit deze politici.
Maar wat stoort mij nu het meest?
Men blijft goedkope oneliners lanceren en ik voorspel dat op 13 Maart aanstaande –tijdens het debat tussen Rutte en Wilders- er weer volop getrumpt gaat worden. Amusant gaat het zeker worden, maar is daarmee de kiezer gebaat! Helaas zijn deze heren wel bereidt om hun ziel te verkopen. Oké, voor een bedrag dat flink hoger is dan die lullige €50, maar toch. Voor dat extra geld zouden zij misschien wel een gratis Popper kunnen verstrekken aan alle mensen die op hun stemmen. Dan kunnen ze nog gemakkelijker genaaid worden. Ene Metro, mocht ik onverwachts toch de meeste stemmen krijgen; geef mijn €50 maar aan het leger des heils, want dáár geeft men wel om de mensheid.