Inkijkje

Bernadette Göbbels 15 mrt 2017

M’n boterham mee, in een spurt naar het station maar vooral dankzij ‘enige vertraging’ toch nog de trein gehaald. En daar sta ik dan, nahijgend in het voorportaal, muurvast tussen de jassen en tassen en aangedrukt tegen de rug van een appende jongeman. Hij houdt zijn telefoon zo hoog dat ik niet anders kan dan meekijken.
Hoi schat, hoe heb je geslapen tikt hij in.
De trein vertrekt. We schudden met z’n allen heen en weer maar vallen is met deze dichtheid onmogelijk.
.. weet niet of ik jou dat ga vertellen… is het antwoord.
Ik peuter mijn eigen telefoon te voorschijn en stuur een berichtje naar het thuisfront. Dat ik de trein in elk geval gehááld heb.
Sofie, het stelde niets voor. Je weet dat ik niet zo ben. loveyousomuch
Een niet OKE gevoel kriebelt. Gluren bij de buren doe ik liever thuis vanaf de bank. Gelukkig biedt de eigen telefoon afleiding: opgestoken duimpje van manlief.
Mijn treinbuddy krijgt ook een reactie; weet niet of ik je kan geloven …. met een zwaar fronsende smiley.
Mijn empathie voor de jongeman speelt op. Hij heeft een foutje gemaakt ocharm. Zal ze het hem kunnen vergeven?
Maar dan scrollt hij naar een ander appcontact en tikt in: Hoi Sannelieffie… hou je nog van me
Wat is dit? Snel daarop een instemmende reactie van Sanne, met een kus en de mededeling dat ze uitkijkt naar vanavond. Casanova opent vervolgens zijn fotogalerij en plaatjes van verliefde stelletjes rollen langs. Hij selecteert er een: zó denk ik het liefst aan je boeffie!
Tot mijn ontsteltenis laat ook Sofie weer van zich horen. Een pruilende smiley met veelzeggende puntjes erachter..
Amper een minuut geleden zou ik plaatsvervangend opluchting hebben gevoeld voor mijn reisgenoot maar nou draait er een knoop in m’n maag. Een skater die op youtube zijn valpartij tegemoet rijdt is hier niks bij. Dit is realtime. Al zal de ontknoping nog even op zich laten wachten.
Ladykiller kiest een betraand gezichtje voor Sofie en voegt daaraan toe; ik heb vannacht gehuild om ons. Het appje is amper weg als er een afbeelding van Sanne binnenkomt; een fles sterke drank met bijschrift. Party tonight
We zijn op het volgende station en er komt ruimte. De jongeman verdwijnt in een coupé. Ik loop de andere kant uit en kijk uit naar een zitplek..