Genept voelen

Harrie Schröder 13 mrt 2017

Als hoopvolle stemmer kiezen om zich daarna flink genept te voelen.

Het was toch verkiezingsretoriek voor de verkiezingen en een ieder wist toch wel dat er meerdere partijen nodig zijn om een regering te vormen!
Dus eigenlijk krijgt je nu van alles een beetje van niks en dan snapt men ineens dat men achteraf toch maar als een schaap heeft staan lachen toen Trump wel zijn verkiezingsbeloften heeft willen houden.
Volgens GroenLinks kunnen we allemaal alles wel op de fiets af doen om geld te sparen voor het milieu terwijl subsidies voor de windenergie weg waaien met de noordenzon want van controles op de uitgaven en nu hoor ik Jesse Klaver al denken “controles? nooit van gehoord”.
En dat is nu net het probleem met de politiek men controleert de uitgaven niet. Ja… wel die van de uitkeringen om te kijken of men er nog net niet dood aan kan gaan en of je niet sjoemelt met de belastingenaangifte maar voor de rest telt meer het moto gegeven is gegeven en weg is weg.
En over controles gesproken; het mocht wel wat kosten 420 miljoen euro in Brussel voor het nieuwe Euro parlement gebouw.
Maar sowieso voelt men zich genept als nu ineens alles mogelijk lijkt te kunnen ; meer geld naar de zorg, meer geld naar defensie, meer geld naar het onderwijs etc. het kan gewoon niet op men heeft weer eens gas geroken wat lucht zal blijken te zijn.

De regering leiders hebben in Brussel besloten dat er misschien een ander Europa moet komen omdat er een andere Europese klimaat dreigt te komen en Europa wel eens uiteen kon vallen. Dan voel je je ook genept ,om het woord maar even aan te houden, want eerst kon niks en er moest meer en nog meer Europa komen en diegene die toen Trump weg hoonde en een schik en plezier hadden zijn nu makke schapen geworden in die mans hand.

Op een cursus voor ondernemersraden zei een cursusleider eens "een ondernemingsraad is zo goed als de mensen die er in zitten" en daarom is er geen vertrouwen in de Europese commissies en raden omdat het geschapen baantjes zijn voor politici die niets hebben in te brengen als het er op aan komt want het is nog altijd Duitsland die wikt en weegt welke mannetje op welke plek komt en wat er gebeurd.

En als Geert Wilders niet mag meeregeren en zich genept voelt omdat de Pechtoldjes en Roemertjes zich hoog boven hem verheven voelen dan zou hij ook gewoon naar Brussel moeten gaan en dan lekker met de beentjes op tafel moeten zeggen" bekijk het maar en zie wat er van komt"