FEIT – De Veelklager wordt niet gehoord

Felix van Velde 8 mrt 2017

Wat is schokkend nieuws voor een veelklager ? Als Jesse-Klaver zegt dat hij alle Kolencentrales gaat sluiten? Vanwege Global-warming.
Als Donald-Trump zegt dat er helemaal geen klimaatprobleem is. Als Al-Gore een leugenaar is als hij voorspelt dat er meer stormen en overstromingen komen over de hele planeet ?

Afgelopen zondag luisterde ik in de auto op weg naar Hilversum naar het Radiojournaal van 14.00, 15.00 en 17.00 uur. Het ging onder meer over Schiphol. Wat mij opviel aan de nieuwsfeiten was, dat ze ieder uur anders waren! Logisch zult u denken, want er komt ieder uur nieuw nieuws bij.
Nee hoor, want het ging om hetzelfde nieuws. De toename van het aantal klachten over de geluidsoverlast rond Schiphol .
Eerst hoorde ik dat er 5900 klachten waren ontvangen. Een toename van 8,5%. Vervolgens hoorde ik om 15.00 uur dat er bijna-6000 klachten waren verstuurd. Vervolgens om 17.00 uur dat er bijna 6000 klachten waren geregistreerd, maar dat de klachten van veelklagers niet werden meegeteld.

Tijd om de FEITEN-te-checken. Het aantal klachten. Bijna-6000. Het absolute cijfer, vind ik eigenlijk niet zo hoog.Klopt dat wel?
Na bestudering blijkt dat het Feitelijk om 217.000 klachten gaat. Maar doordat de veelklagers werden weggelaten kwam er een lager cijfer uit.
Het is toch niet te begrijpen dat een veelklager, die meer dan 500 klachten per jaar indient, niet wordt gehoord . Niet wordt gewaardeerd voor zijn dagtaak. Of beter gezegd zijn nacht-taak. Want uit onderzoek blijkt dat de meeste klachten in de nacht worden geuit.

En waar gingen die klachten over ? Een FEIT was dat de meeste klachten niet over de Buitenveldertbaan(die vliegroute over het Amsterdamse Bos) gingen, maar over de Polderbaan / Kaagbaan. Hoe kan dat ? Door het klimaat. FEIT. Vanwege de wind die uit een andere richting woei en waaide. Namelijk uit zuidelijke- en zuidwestelijke richting. Er was zelfs sprake van een storm. En dan helpt Polderen niet meer.

Conclusie : er is een klimaatprobleem. In de wereld. Dus ook in Nederland rond Schiphol. FEIT. En heeft Al-Gore- met zijn Inconvenient- Truth, de toekomst van Nederland juist geschetst ? Met dat beeld over het stijgen van de zeespiegel, waardoor een groot deel van Nederland onder water gaat lopen. Als dat de werkelijkheid wordt, dan zullen de problemen
van Schiphol vanzelf verdwijnen als sneeuw-voor-de-Zon.