Koningsleed

Ratfish 8 mrt 2017

Is het u ook opgevallen dat het rond het koningshuis zo stil is in verkiezingstijd? Dat vind ik best jammer, want het koningshuis is een van de meest stabiele factoren in onze stokoude, maar de laatste jaren toch wat fragiel ogende democratie. Daarover zou je je best zorgen kunnen maken Willem, al heb ik de stellige overtuiging dat het aan je navelstarende volkje ligt.

Neem nu mezelf, een niet onaantrekkelijke man van middelbare leeftijd die vindt dat de buitengrenzen van de EU dicht moeten, sociale woningbouw, zorg en onderwijs en ov betaalbaar moeten zijn voor iedereen, de NAVO meer geld zou moeten krijgen en kleine ondernemers hun gang moeten kunnen gaan. Niet erg realistisch zou je zeggen, want de buitengrenzen van de EU staan open, eerste levensbehoeften als wonen, zorg, onderwijs en ov worden steeds duurder en alleen grote ondernemers kunnen hun goddelijke gang gaan.

Ben ik daarmee een boze blanke man? Nee hoor, ik ben een verwend nest, cynisch genoeg om te zeggen dat alleen de supermarktprijzen mij nog kunnen bekoren. Mijn politiek wensenlijstje leidt mij naar zowat alle partijen tussen SGP en SP in. Ben ik daarmee conservatief? Ook niet, want wanneer het gas vandaag zou worden afgesloten zou ik direct overgaan op zonnepanelen om mijn dierbaren te verwarmen. Om met Carla van Putten van Koot en Bie te spreken: ‘Gek mens ben ik, hè?’. Veel stemplezier op 15 maart. Wij gaan op wintersport!