Leugens en Wilders stemmen

Florien 13 mrt 2017

Heus, ik wil echt niet altijd PVV-stemmers aanvallen. Het is alleen zo makkelijk.

Politici zijn sluw, ze liegen en bedriegen en zijn geen van allen te vertrouwen. Aldus een deel van mijn Facebook contacten. Je weet wel, van die “ik ken je, maar we zijn eigenlijk geen vrienden” mensen. Prima hoor, want in Nederland coalitie-land kan ik me best voorstellen dat kiezers zich af en toe bedonderd voelen wanneer plannen die doorslaggevend waren voor ze tijdens de verkiezingen niet in het regeerakkoord verschijnen. Mijn mond valt vervolgens wel open wanneer ik na een paar klikjes en wat scrollen zie dat de desbetreffende personen bij deze verkiezingen van plan zijn om op Wilders te stemmen.

Het verkiezingsprogramma van Wilders is zo kort, ik had verwacht dat elke PVV-stemmer dit schamele A4’tje wel even door zou lezen. Blijkbaar niet. Geen enkele kiezer die zich ergert aan liegende politici blijft Wilders steunen wanneer ze zijn programma hebben doorgelezen. Er zijn cijfers zonder berekeningen, plannen die al eerder niet uitvoerbaar bleken te zijn en zelfs punten die in strijd zijn met onze grondwet. Kortom, de uitvoerbaarheid van al zijn plannen is nul komma nul. Dat weet ik, dat weten de andere politici, en ik kan mij niet voorstellen dat een PVV-aanhanger niet een stemmetje in zijn achterhoofd heeft die zegt: "dit kan niet, dit lukt niet".

Nu geeft dat natuurlijk niet. Het zorgfonds van de SP is ook nagenoeg onmogelijk te realiseren. Idealen hoeven geen werkelijkheid te zijn of worden om ze aan te hangen. Het zit naar mijn mening meer in het feit hoe Wilders zich presenteert naar zijn kiezers. Zonder uitleg te geven over de uitvoering doet Wilders alsof hij alles wel even voor elkaar krijgt. Alle moskeeën dicht? Doet hij gewoon. Nederland uit de EU? Geen punt! Huur omlaag? Uiteraard. Stemmers die zich verraden voelen door andere politici zoeken toevlucht tot Wilders, want hij doet zich betrouwbaar voor. Hij zegt waar het op staat, vertegenwoordigt het volk en zal zijn woorden waarmaken. Yeah right.

PVV-stemmer: trap er niet in. Concessies worden door elke politici gedaan, en zeker wanneer de plannen zo onuitvoerbaar zijn als die van Wilders. Blijf gerust bij je keuze, maar wees voorbereid op een nieuwe teleurstelling.