GETIKT

Ronald van der Drift 6 feb 2017

Het was ronduit idioot dat er rondom het moderne complex nauwelijks parkeerplaatsen aangelegd waren. Uiteindelijk zag ik toch een gelegenheid, maar bleef wegens de harde regen nog even zitten om niet als een verzopen kat op de plaats van bestemming te arriveren. Plotseling werd er behoedzaam op het zijraam getikt. “ Of ik van plan was om weg te gaan “ Zonder erbij na te denken antwoordde ik bevestigend. Vijf minuten later hoorde ik tot mijn grote schrik weer hetzelfde onheilspellende geluid, maar dan velen malen harder. De boosheid van de onbekende man kon ik niet direct in een passend vakje plaatsen. Omdat ik verheugend uitkeek naar een ontmoeting met mijn vrienden had ik immers de waarheid verteld. Dat ik mijn auto niet mee zou nemen naar de sauna.was toch meer dan vanzelfsprekend.

We verkeren in verwarring zodra we niet meer weten waar we staan. Door talloze situaties kunnen wij tijdelijk of langdurig de weg kwijt zijn. We verliezen onze houvast en zijn overgeleverd aan emotionele chaos en verwarring. De normale orde is verstoord en heeft ons uit evenwicht gebracht. Belangrijke psychologische functies laten ons zomaar zitten. We hebben geen beschikking over helder denken en spreken en gedragen ons als gevolg daarvan mallotig. We kunnen weer pas op de plaats maken wanneer de innerlijke beroering tot rust is gekomen. In tijden van verwarring is het vaak aan te bevelen eerst te blijven staan om innerlijk tot helderheid te komen.

In de sauna liep ik de bewuste man tegen het lijf. Toen ik hem begroette zweeg hij alsof hij getikt was en daar liet ik het maar bij zitten.