Koalapiemeltjesleer

nostradennis 4 jan 2017

In het verre oosten woont een sjeik die zo rijk is dat hij besloten heeft om zijn rijkdom om te zetten in nog meer spulletjes, vandaar dat hij een supercar besteld heeft van een duur Italiaans merk en deze om laat bouwen door zijn favoriete tuner. De carrosserie van de supercar wordt verguld, de versnellingspook wordt vervangen door een diamant zo groot als een tennisbal en het “goedkope” lederen interieur wordt opnieuw overtrokken door het leder van koalapiemels. Er zijn enkele duizenden koala’s nodig om voldoende leder te genereren om de stoelen en het dashboard te omhullen: maar dan heb je wel iets unieks! Echt veel rijden zal hij overigens niet in zijn nieuwe aanwinst, want de auto is uiteraard bedoeld om mee te pronken en niet om mee door de zandbak, waarin voornoemde sjeik woonachtig is, te crossen.

Bovenstaand lijkt te absurd om werkelijkheid te zijn, wat het misschien ook is, maar als ik de media moet geloven, wijkt het niet eens zo veel af van wat plaats heeft in deze wereld. De kloof tussen arm en rijk is nog nooit zo groot geweest als nu, waarbij de rijken steeds idioter lijken te worden (excuseer mijn taalgebruik).

Mensen die een fortuin bezitten houden me steeds meer bezig op de een of andere manier, want naarmate de wereld kleiner wordt, door het wereldwijde web, stel ik mezelf de vraag “hoe komt het nu dat er van Jan met de korte achternaam een steeds grotere bijdrage gevraagd wordt inzake het bieden van hulp aan hulpbehoevenden, terwijl de multimiljardairs de dans lijken te ontspringen?” Is het dan echt zo dat deze miljardairs aan de touwtjes trekken en de politiek dermate beïnvloeden dat zij sturing geven aan deze wereld? Het lijkt erop dat ik, tegen beter weten in, hoop dat dit niet het geval is. Ik vraag me dan ook oprecht af wat voor een egoïstische klootzak (wederom excuus voor mijn taalgebruik) je moet zijn om te beschikken over ettelijke miljoenen of zelfs miljarden, maar weigert om hulpbehoevenden de hulp te bieden die ze nodig hebben. Ik begrijp werkelijk niet hoe iemand een auto kan kopen voor enkele miljoenen, die slechts enkele malen gereden zal worden en dus eigenlijk dient als penisverlengstuk, maar dat diezelfde persoon de ballen ontbeert om een vliegtuig vol te proppen met eten en kleding voor mensen, die over deze primaire levensbehoeften niet beschikken. Ik snap dit niet en zal het ook nooit snappen.

Eenieder die mijn respect verdient, zal het van mij krijgen,

NostraDennis