Drastische maatregelen voor je collegegeld

lisabroeders 17 jan 2017

Laatst las ik een artikel over vrouwelijke studentes die openlijk vertelde over hun ‘bijbaantje’ als webcammodel. Overdag gingen zij naar college, ’s avonds waren zij de dames van plezier op de online platformen. Ondanks dat er voornamelijk negatief werd gereageerd op deze dames, trok het bij mij de aandacht. Zou het écht daadwerkelijk zo aantrekkelijk zijn om online actief te zijn en zo je collegegeld bij elkaar te werken? Ik besloot mijzelf te verdiepen in deze wereld en aan den lijve te ondervinden hoe het is om te werken als webcammodel.

Al snel werd het me duidelijk waarom er zovelen actief zijn op de website: je verdient vrij goed per uur, kan het vanuit je eigen huis doen en je kan zelf je tijd indelen. Aanmelden ging ook vrij gemakkelijk en je krijgt vanuit de organisaties tips om je eigen identiteit te beschermen. Daarnaast was het mogelijk om aan te geven of je wilde afspreken: er is namelijk enorm veel vraag naar dames die afspreken voor bijvoorbeeld een pijpbeurt, wel betaald uiteraard.

Maar niets gaat zonder risico. Er verschijnen foto’s van je online, zelfs als je onherkenbaar in beeld komt. En die verdwijnen nooit meer van het internet. Daarnaast moet je goed met opmerkingen om kunnen gaan, want ik heb een geheel nieuw niveau van opmerkingen ervaren terwijl ik gewoon aangekleed in beeld zat. Dat soort opmerkingen zou ik eerder verwachten bij een dame die alles uit de kast trekt. Zo bleek maar weer dat je op dat moment toch maar weer gezien wordt als een gebruiksvoorwerp, in plaats van een persoon. En daar moet je maar mee om kunnen gaan, van je af kunnen zetten voor het spekken van je collegegeld.

Nu dacht ik in eerste instantie dat Tinderboys al erg waren, nu was mijn ervaring online toch een tikkeltje erger. Of ik daadwerkelijk dat werk zou kunnen doen om mijn collegegeld bij elkaar te werken, ik vraag het me af. Ten eerste zou ik mijzelf over een persoonlijke grens heen moeten zetten, moeten omgaan met al die belachelijke opmerkingen en me altijd maar laten ‘gebruiken’ online. Als je er allemaal mee om kan gaan en je er prima bij voelt, waarom zou je dan niet je slagje slaan? Voor mij is het echter allemaal net wat té, dan sluit ik toch maar liever een hogere lening af.