Baas Trump: I Fire Myself

Jerry Straub 18 jan 2017

Dear fellow Americans!

Ik zit hier nu twee jaar als president en zonder dollen, het is een topjob!

En toch, ik mis mijn zaak, m’n bedrijf, m’n torens. Ik lig ‘s-nachts in m’n bedje te woelen en te malen en vraag me af: Wat doe ik hier!? En dan komen als vanzelf de traantjes én het verlangen om weer een echte baas te zijn, in m’n eentje aan de touwtjes trekken.

Ja, ik weet het, ik ben nu ook de baas. Maar als ik hier iets wil, weet ik niet of het dan ook gebeurt. Trouwens hier denkt iedereen dat-ie de baas is. In mijn zaak niet. Daar was er maar één de baas: Íkke! En dan nog wat, ik heb het helemaal gehad met dat gezeik over die belangenverstrengeling, waardeloos! Mag me als president geeneens met m’n eigen zaak bemoeien! Vette, dikke ‘crap’ natuurlijk! Het is míjn zaak, míjn bloed, míjn zweet en het zijn míjn tranen.

Opzouten!

En dan dat oeverloze geleuter, dat overleggen en vergaderen. Praat niet, doe wat! Man, man, man, ‘I’m sick and tired of it’.

Hier moet ik ook met alles en iedereen rekening houden. Als ik zus of zo vind, dan gaat die en die er meteen tegenin of één of andere groep gaat compleet over de rooie. Er is altijd wel iemand die ‘pissed’ is. Bloed-irritant.

Het houdt niet op, niet vanzelf…

Ondertussen had ik al vijf Trump Towers kunnen neerzetten in Kuala Lumpur, Dubai, Singapore, Moskou en Heerhugowaard.

En ik mag hier ook niet gillen, iets wat ik gewoon heel graag doe. ‘Dat is niet beschaafd’, zeggen ze dan. Ik wil zo graag gillen: ‘You’re fired!’ Even die tent hier opschudden. Ik wilde hier ook trainee’s net zoals in mijn tv programma. Mocht niet. En ook zo belachelijk, ik mag van mijn adviseurs ook niet meer naar de kont van een lekker wijf kijken.

‘Donald, camera’s, hou je in’, snauwen ze dan. En dan houden ze zo’n ‘taser’ omhoog…

De politiek, het verandert je. ‘I can’t take it anymore’, sorry America’

Nee, ik wil weer mezelf zijn, vrij zijn, ademen, het leven opsnuiven, kopen, verkopen, doen waar ík zin in heb, alleen maar leuke dingen doen, torens bouwen, lekker golfen met m’n vriendjes, deals maken, geld verdienen, ‘grab’m by the pussy’. Dat wil ik.

Daarom fellow Americans, ‘fire’ ik mezelf en treed ik af.
Het waren twee leuke jaren, maar ik ben er klaar mee.

God Bless you,
God Bless America

De mazzel,

Donald