Twee honden

Romario Rodrigues 14 dec 2016

Beste hondeneigenaars,

Ik ga dit maar één keer zeggen: Houd. Je grote hond. AUB. Aan de lijn.
Begrijp me niet verkeerd, ik houd van honden. Maar soms voel ik me wel geïntimideerd wanneer ze groter zijn dan mijn kans op de arbeidsmarkt en wanneer ze een persoonlijke vendetta tegen mij hebben. Ik zal maar even mijn ervaring vertellen:

Ik liep gewoon in Rotterdam oost, een rustige avondwandeling onder de volle maan. Ik deed niemand kwaad, ik wilde gewoon de McDonald’s bereiken want de acties daar maken mij gelukkig van binnen. En opeens, en ik meen het op-eens, verschijnen er twee zwarte honden. Weet niet of hun huidskleur relevant is maar ik geef gewoon een complete beschrijving. Deze honden waren groter dan ik, groter dan het Vrijheidsbeeld, groter dan Rotterdam. En ze kwamen met z’n twee op mij afrennen. Met z’n twee. Op mij. Alsof ik hun aartsvijand ben of zo. Alsof ik hun ex was. Alsof ze me al zochten vanaf begin van het jaar. Alsof ik ze een keer had geschopt toen ze puppy waren en ze nu wraak willen nemen. En nee ze kwamen niet leuk speels ‘ze doen niks hoor’ aangerend. Ze renden boos en blaffend naar mij. Mijn vrienden waren erbij maar ze renden alleen naar mij, alsof ik hun moeder had vermoord of zo.

Het ging zo snel allemaal. Eerst zei ik 17 keer "Oh hell nah" en deed een paar stappen achteruit. Vervolgens dacht ik "Oké Jezus ik laat het aan u over. Is dit hoe ik sterf?" Heel mijn leven flitste voorbij, en mijn leven was echt teleurstellend. Ik heb niet eens zoveel bereikt eigenlijk. Heb in groep 3 zomaar een kabel doorgeknipt waardoor mijn basisschool zonder stroom zat. Heer vergeef me voor mijn zonden.

Die honden waren inmiddels om me heen aan het blaffen als een gek, bloeddorst in hun ogen. En ik had mijn lot al aanvaard. Toen hoorde ik ineens van twee jaar afstand iemand fluiten, ja ik meet afstand in jaren. Die honden reageerden daarop en renden vervolgens terug naar hun baas. Die gozer zei niet eens sorry voor de bijna doodervaring. Hoe ben je zo? Kijk ik wil niemand beledigen maar dit is sowieso een man die eerst melk zet en daarna cornflakes. Dit is echt zo iemand die de liftdeur probeert dicht te doen voordat iemand anders instapt, totaal geen respect. Ik hoop dat z’n honden weglopen naar België.

Jeetje ik ben zo boos. God dit is niet wat ik bedoelde toen ik zei dat ik teefjes wilde. Maar hey weer een ervaring erbij. Ik vermijd vanaf vandaag die route trouwens. Mijn leven is al spannend genoeg zo.

Romario Rodrigues