Klepperende eierstokken of hoe heet dat bij mannen

[email protected] 28 dec 2016

Wat doe je als je vanaf je 18e al een enorme wens hebt om vader te worden en het op je 46e nog niet is gelukt? Oh ik ben fysiek en zo helemaal in orde, het is me alleen nog niet gelukt om de moeder van mijn kinderen tegen te komen. Der zijn uiteraard wel partners geweest en ook wel een paar waarbij ik heimelijk de gevoelens gekoesterd heb, maar er is na verloop van tijd toch een kink in de kabel gekomen.

En altijd tussen kerst en nieuw, in dagen dat je nauwelijks tijd hebt om een was te draaien, heb je wel tijd om over dit soort dingen te mijmeren. Na te denken over wat er mis ging, of waarom ik me weer niet kon openstellen. Wat voor valse voorwendselen zijn er opgeworpen en waar moet ik volgend jaar echt op gaan letten?

Deze overpeinzing is niet specifiek voor iemand geschreven, meer voor mezelf om mijn eigen gedachten nog eens de revue te laten passeren. Wat wil ik nou echt? Wil ik me iedere keer opwinden als ik de reclame van het vergeten kind zie? 36.000 kinderen in opvanghuizen…. En ik moet me inhouden als twee mannen of twee vrouwen of een vrouw alleen wél een kind kunnen krijgen.

Vader worden is geen kunst…. Ik zie verschillende types door de stad achter een kinderwagen sjokken waarbij ik me echt afvraag of er niet een verbod moest zijn op voortplanting voor dat soort types. Mannen die volledig ongeïnteresseerd met een shagje hangend in hun mond achter een kinderwagen aan knorren, ongeschoren, onbeschoft en absoluut geen voorbeeld voor hun kinderen. Soms hebben dit soort types zelfs meer dan twee kinderen…. Nee, kinderen krijgen kunnen ze wel, maar er voor zorgen? Hoeveel vrouwen lopen er in mijn stad niet rond waarbij de vader na een paar jaar of al eerder kei hard is weggelopen voor zijn verantwoordelijkheid omdat hij “met vrienden op stap” belangrijker vond.

Ach, ik ben gezond, zo hou ik mezelf maar voor, ik heb een dak boven mijn hoofd, ik kan eten, er komt drinkwater uit de kraan….. en toch weet ik dat er vrouwen zijn die het herkennen.. ik heb goffer gewoon klepperende eierstokken, of hoe heet dat bij mannen?