Het gouden hartje van een kleine grote baas

Als ik vanmorgen mijn kopje koffie op tafel zet pak ik in mijn dagelijkse routine de kranten er eens bij. Ik ben nog niet helemaal wakker en lees scannend het nieuws. Dan valt mijn oog op een artikel dat me erg ontroert. Iets waardoor ik wakker word. Iets dat enorm veel impact heeft. Niet alleen op mij, maar op iedereen. Het is het kopje: ‘Tijn lakt miljoen euro bij elkaar voor Serious Request’.

Daar staat ie dan. Aan de hand van zijn vader Gerrit. Gehuld in een groen winterjasje. Ietwat nerveus in zijn handen wrijvend. Het is de zesjarige Tijn. Klein van stuk, groots is zijn initiatief. Overweldigd door alle indrukken en onwetend over het feit dat hij in zijn laatste levensjaar de grootste held van Nederland zou worden. Gerrit legt in de rode microfoon van Serious Request uit dat ze een actie op touw hebben gezet. Echter zit er een triest randje aan de actie..

Tijn lijdt namelijk aan hersenstamkanker. In mei hebben ze te horen gekregen dat genezing is uitgesloten en dat zijn levensverwachting minder dan een jaar is. Een verschrikkelijk bericht natuurlijk, maar deze strijder en zijn familie zitten niet bij de pakken neer. Zij denken aan kinderen die niet eens de leeftijd van Tijn mogen halen. Ontroerend mooi en een voorbeeld voor ons allemaal.

Tijn lakt nagels in elke kleur van de regenboog voor een donatie aan Serious Request. De teller staat op het moment van schrijven op een bedrag van €1.060.139,-. Dit loopt nog op totdat het Glazen Huis aankomende zaterdagavond sluit.

Ik ben inmiddels een uur verder. Mijn koffie is koud en het kuipje melk dat ik erbij heb gepakt staat er nog steeds zo bij als een uur geleden. De kranten heb ik aan de kant gegooid, want de rest van het nieuws interesseert me eigenlijk niet meer zo. Het enige dat ik nog wil is iedereen oproepen om hun nagels te lakken en geld te doneren op de Serious Request-pagina van Tijn. Dit ga ik ook doen, want dat verdient onze kleine grote baas. Met zijn gouden hartje.