Gelukkig hebben we zijn paspoort nog

Henny A.J. Kreeft 22 dec 2016

Ik weet niet hoe u het beleeft, maar ik vind de terroristen steeds stommer worden. Ja, gewoon stom, want ik heb nu al een paar keer gehoord dat er identiteitspapieren zijn gevonden vlak na een zogenaamde terroristische aanslag.

Het begon eigenlijk al met de aanslagen van 11 september 2001. Volgens de midstream media waren er aanvallen met een aantal vliegtuigen, o.a. op het Pentagon en op de WTC gebouwen 1 en 2. Overigens stortte ook WTC gebouw 7 in, zonder aanval.
Na de aanvallen zouden vele brokstukken gevonden zijn, debris zoals genoemd werd, die zeker niet vrijgegeven werden, maar meteen afgevoerd werden, alleen een paspoort zou enkele blokken verderop gevonden te zijn. Het paspoort was ongeschonden en van een van de 19 kapers, nl. Satam Al Suqami.
Nu is het al moeilijk om in alle artikelen te vinden wat er precies is gebeurd en hoe en waar het paspoort is gevonden, maar moeilijker is te geloven dat dit paspoort naar buiten is gegooid door de zogenaamde kaper vanuit het vliegtuig.

Het wordt nog gekker; ook bij de aanslagen in Parijs in november 2015 (Bataclan) werd een paspoort gevonden, alhoewel men hier wel vraagtekens heeft gezet bij de echtheid van het paspoort. De Amerikaanse veiligheidsdiensten waren van mening dat het ‘Syrisch’ paspoort van Ismaël Omar Mostefaï niet echt zou zijn. Pikant detail hierbij is dat de terrorist zichzelf heeft opgeblazen, waarbij het paspoort zogenaamd intact bleef.

Ook bij de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo werd een identiteitsbewijs gevonden, zo ook in de cabine van de vrachtwagen bij de aanslag in Nice.

En nu weer bij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn schijnt een identiteitsbewijs gevonden te zijn van de verdachte, Anis A. van Tunesische afkomst. Hierbij is ook weer een opvallend punt te benoemen, nl. dat het identiteitsbewijs pas in de cabine werd gevonden, na twee dagen, nadat de eerste verdachte niet betrokken bleek te zijn bij de aanslag.

Naast het feit dat ik van mening ben dat het vinden van zogenaamde identiteitsbewijzen te vaak voorkomt om nog betrouwbaar te zijn, is het toch moeilijk te geloven dat zogenaamde terroristen aanslagen gaan plegen met een paspoort op zak.

Tenslotte, maar misschien is dat iets voor een andere keer, bij de aanslagen werden de verdachten al een tijdje in de gaten gehouden. Dan moet ik toch de vraag stellen: waarom is niet eerder ingegrepen?