Studio Voetbal

Bennikenni 22 nov 2016

Zondagavond rond 10 uur is het tijd voor een uurtje Studio Voetbal op de publieke omroep. De gasten over het algemeen niet veel roulerend waren ditmaal, zoals door Tom van Egbers( presentator) elke week opnieuw vertwijfelend gepresenteerd, Pierre van Hooijdonk, Bert van Marwijk, Youri Mulder en Arno Vermeulen. Tja niet veel spraakmakende gasten met een al evenmin spraakmakende presentator.
Tom is natuurlijk fantastisch in het vertellen van verhalen, met name over historische gebeurtenissen. Voor feitenkennis kun je bij Tom wel aankloppen. Maar het leiden van een gesprek is toch andere koek en dat wordt in dit programma zichtbaar duidelijk. Jack van Gelder(voorheen presentator) is wat dit betreft een gemis voor het programma.
Bert van Marwijk is af en toe niet te volgen. Waar heeft hij het over? Is dit onze bejubelde bondscoach tijdens de behaalde WK finale in 2010? Bert vraagt zich af wat er bedoeld wordt met een voorzet. Wat denk je zelf Bert? 10 minuten later gaat het nog steeds over de voorzet. Dan grijpt Bert in als Youri aan het woord is en lijkt hij bij zinnen te zijn gekomen door de vraag te stellen “Waar gaat dit eigenlijk over?”. Jij was hier toch over begonnen Bert? Vertwijfelde gezichten ook bij de andere gasten als Bert aan het woord is. Je hoort ze denken “hij is toch onze bondscoach geweest, hij zal er toch wel verstand van hebben”.
Pierre van Hooijdonk wordt vaak weggezet als iemand die maar wat zegt en er eigenlijk maar weinig van kan qua analyserend vermogen. Toch is hij altijd reëel en objectief in hetgeen hij zegt. Eerlijk en oprecht in het geven van zijn mening. Alleen op het laatst heeft hij het moeilijk als Youri hem voor het blok zet als het over Van Persie gaat die 2 keer gescoord heeft in de kraker van Turkije. Van Persie in het Nederlands elftal. Toch Pierre? We weten allemaal nog het akkefietje tussen Pierre en Van Persie. Pierre geeft te kennen, ik vind het goed, met een pijnlijke grijns op z’n gezicht. Bert moet er nog even achteraan roepen: nog steeds de beste spits van Nederland. Is dit objectief Bert? Of kan je het goed vinden met van Persie? Tom reageert verbaasd.
Arno Vermeulen mag er vaak bij zitten, maar voegt niks toe. Gaat af en toe de discussie aan met de gasten aan tafel, maar trekt toch vaak aan het kortste eind. Of staat er alleen voor en wordt niet gesteund door de andere gasten. Waarbij de andere gasten vaak zichtbaar denken van naja het is Arno, laat maar gaan. Moeten we hem echt serieus nemen? Pijnlijk.