Blessuretijd

Ratfish 8 nov 2016

Wat een dag allemaal met je kan doen, daarover gaat het vandaag. Ik ben een freelance journalist die deze maandag op een tekst wacht, die door 4 ambtelijke partijen moet worden ingezien. En die komt dan niet. De tekst had vrijdag al bij mijn opdrachtgever moeten worden ingeleverd. En daar ben ik voor behandeld.

Mijn BTW-aangifte is ook al te laat; dat komt omdat ik 10 dagen moet wachten op een nieuwe inlogcode voor de ondernemerssite van de Belastingdienst. Dus kan ik mijn kantooruren ook niet inrichten met administratieve bezigheden ten behoeve van deze bureaucratische wolf in schaapskleren.

Makkelijker kunnen we het niet maken; leuker wel, want de freelancerskoelkast is gevuld met gerookte zalm (van het merk Old Sock, maar dit terzijde) en de volledig aftrekbare televisie speelt ‘Lost in Translation’ met Scarlett Johansson en Bill Murray. Buiten is het vijf graden, binnen zit Viske de Rat in zijn huispak en ouwe sokken.

En dat terwijl Nederland in de file staat, met of zonder doorbetaling van salaris, of in een koude bouwkeet zwoegt aan een tekst die door 4 ambtenaren is verhaspeld, zoals de communicatiedame van een niet nader te noemen bouwbedrijf dat een niet nader te noemen overheidspand bouwt, dat beschreven is door ondergetekende.

Jammer genoeg is ze al getrouwd, anders was ik vast van haar gaan houden.