Welke zwarte Piet discussie?

Harrie Schröder 25 okt 2016

Ik vind het niet gek dat men steeds meer baalt van de oh zo correcte wereld verbeteraars.

Het “grote” nieuws dat RTL wil breken met zwarte Piet was weer eens aanleiding om de voor -en tegenstanders hun zegje te laten doen. Sommige die zich verdiept hadden in onze koloniale verleden wisten het precies te vertellen ” het past niet meer in deze tijd en een grote schande dat “wij” de mensen zo onderdrukt hadden “.
Bij het “wij hebben” weet ik niet waar die mensen het over hebben en om ons allen nu een schuld gevoel aan te praten? Nee, ik kan echt geen sympathie opbrengen voor mensen die volgens mij niks anders te doen hebben dan stil te staan bij een tijd die ze zelf niet hebben meegemaakt en vervolgens de kleine kinderen van nu een feestje onthouden want meer is het niet voor deze kinderen.
En erg was het toen de ombudsman voor kinderen een rapport had gemaakt waarin de mening van kinderen over Zwarte Piet werd weergegeven. Maar wat bleek weken erna er was maar een gesprek geweest met veertig kinderen en men mag dan toch wel in alle ernst daar vragen bij stellen. Welke kinderen waren dat van welke scholen , uit welke steden etc.
Want de ombudsman had me toch een taalgebruik bij de conclusies ,dat je toch wel op je klompen kon aanvoelen dat het toch nooit uit een kind zijn mond kon komen maar eerder uit de Tweede Kamer.
Er wordt toch ook duidelijk gezongen dat de Sint uit Spanje komt en niet van de Antillen ,dit zo maar tussendoor .

Waar de redelijkheid ophoudt , begint het onbegrip en daar moet men zich ook eens van bewust zijn er worden dingen bij gehaald die niks maar dan ook totaal niks meer met het Sinterklaas feest van nu te maken hebben het is dus geen gedenken van het koloniale tijdperk zou ik zeggen tegen de tegenstanders en ga werk zoeken of doe iets nuttig voor de maatschappij en laat een kind , kind zijn op zijn dag eens in het jaar want als het “duistere” verleden van de Kerstman boven water komt tjong jonge.
Dus met Sinterklaas , alle tegenstanders bij elkaar zetten op Ameland en daar mogen ze net zo lang als men wilt lekker demonstreren en dan kan de rest van Nederland, zonder gezeik, lekker feest vieren.
Dat RTL commercieel was wist men al maar dat men geen ruggengraat heeft tegen een handje vol afzeikers.