Gewoon een pauze gesprekje.

Ruige 24 okt 2016

-Lekker op vakantie gaan hoor. "Vliegtuigpassagiers veroorzaken steeds vaker overlast". Hoe komt dat? Jij hebt toch in de reisleiding gezeten?

Dat veroorzaken de vliegmaatschappijen zelf.

-Hoezo?

Je hebt maatschappijen waar bijvoorbeeld ouders met kinderen als eerste het toestel in mogen.
De rest staat uren te wachten in de slurf omdat het erg lang duurt voordat deze groep plaats heeft genomen. Met kinderen duurt het nu eenmaal wat langer tegenwoordig omdat de ouders eerst alles gaan uitleggen en vertellen omdat het in het handboek opvoeden staat.
“kijk Sandra dat is de stewardess zeg maar dag mevrouw, oh en kijk daar is de piloot, geef hem maar een handje”. Dan het verhaal over het vliegtuig zelf enz. Dus voordat deze groep zit heeft de rest van de passagiers al spataderen en is zwaar geïrriteerd. Laat eerst de groep zonder kinderen instappen en plaatsnemen en dan de “treuzelmutsen”.

-Ja maar er is ook steeds meer horeca zegt men waar met wat kan gaan drinken en dat is ook een oorzaak.

Onzin. Je gaat wandelen in de natuur en je loopt tegen een boom. Je klaagt staatsbosbeheer aan omdat er steeds meer bomen in het bos staan tegenwoordig. Schande en levensgevaarlijk die bomen. Je loopt er zelf tegenaan toch.

-Maar de goedkope vluchten trekken toch een ander publiek dan bijvoorbeeld zakenvluchten van KLM."

Ja, dat klopt wel. Het zijn de Johnny’s en Anita’s die het goedkoopste van het goedkoopste boeken en dan denken dat ze in het Hilton komen en business-class vliegen.

Kom we gaan werken en geld verdienen anders zit ik straks tussen de "plebs" in het vliegtuig.

-Vooruit dan maar weer Johnny.