Digitale Golddiggers

Frankzinnig86 24 okt 2016

Kennen jullie Anne en Meghan al? Nee? Nou, ik ook niet. Maar net als hun vriendinnetjes Nanke en Bridget willen ze vriendjes met me worden op Facebook. En aan hun enthousiasme te merken misschien wel meer dan dat. Daarnaast scheppen hun exotische namen en perfecte profielfoto torenhoge verwachtingen, als je begrijpt wat ik bedoel. Evenals hun spannende opleidingen. Zo maakt de frivole en creatieve Meghan het waar in Amsterdam, en laat Nanke op de Erasmus Universiteit zien waarmee ze geboren is.

Ook maakt het hen totaal niet uit of ik een vriendin heb. Integendeel, ze blijven uitnodigingen sturen. En als ik de invite afsla, krijg ik al een melding van de volgende gewillige dame met Bambi-ogen. Uiteraard met een perfect profiel waaruit blijkt dat ze naast arts, lerares of balletdanseres ook nog professioneel model is. Allemaal lief en aardig, maar ik zal je zeggen, zo’n vriendschapsverzoek kun je beter niet accepteren.

Dat heeft een hele goede reden, want er zijn dus serieus mensen – mannen, duh – die wél op het verzoek ingaan. Zo is een vriend van een vriend van een vriend van mij bevriend geraakt met één van deze bevallige vrouwmensen. Alhoewel, bevallig is niet de juiste benaming, en bevriend al helemaal niet. Want toen hij een foto van z’n speciale pink stuurde stelde de desbetreffende she-devil de onfortuinlijke vriend van een vriend van een vriend van mij voor een keuze: of ik verspreid je foto over internet of ik wil geld zien. En dat laatste heeft hij niet, en zeker geen 10.000 euro. Met als gevolg dat z’n elfde vinger nu ergens in cyberspace zweeft. Haha, niet cool.

Dus, beste Facebookvriendjes: val er niet voor. Doe het niet. We weten allemaal dat je iemand niet mag beoordelen op het uiterlijk, maar mocht zo’n knap snoetje ineens tussen je vriendschapsverzoeken opduiken, check dan eerst even het profiel dat erbij hoort.