Hollandsche Eenheid

Ratfish 24 okt 2016

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij bestaat 90 jaar mensen, en dat wil Viske de Rat even met u vieren. Wie heeft er nooit een lipstick of zakje winegums ontvreemd uit de HEMA, of desnoods een witkatoenen herenslip met een twijfelachtige pasvorm? Erin en eruit gingen we vroeger toen we jong waren, en het kostte geeneens veul daar.

HEMA gefeliciteerd, want al tijden het sterkste merk in 1 van de meest gelukkige landen ter wereld, je moet het maar doen. En de mensen willen er nog voor in de rij staan ook. Deze hoger opgeleide gaat op zaterdag liever om een keukenmachine van 15 euro, die na het verhakselen van 2 knoflooktenen al versleten is, dan naar een Tunesische arthousefilm met als titel: ‘Mijn leven als courgette’.

Hèhè dat is eruit. En nu een rookworst. Maar wacht even, beste vrienden. De HEMA is internationaal bezien helemaal niet uniek. In Frankrijk heb je bijvoorbeeld de Monoprix, een vergelijkbaar warenhuis voor de werkende klasse. Het verschil is dat in Nederland iedereen in zo’n winkel komt. En daarom zijn we in dit land zo gelukkig, vermoed ik.