Bedroevende samenleving.

Lief dagboek,
Tot mijn verbazing is het de samenleving weer gelukt om mij te bedroeven.
Tegenwoordig als ik een pakje shag haal, dan prijken er de meest walgelijk foto’s op de verpakking. Er zijn denk ik een stuk of 15 verschillende soorten. Van een peuter met een peuk op de lip tot een kinderlijkenkistje (erg meedenkend voor mensen die toevallig net een kindje zijn verloren, vakwerk hoor, chapeau). Van gebarbequede longen tot een naakte man die aan het janken is want hij krijgt naar verluidt zijn spoorbiels niet meer omhoog.
Er is er zelfs een met de tekst “stop nu, blijf leven voor uw vrienden en familie” , die raakte mij het meest. Kennelijk hebben niet-rokers dus het eeuwige leven. Dat is wel een geruststellende gedachte, want de grootste azijnzeikers gun ik ook het eeuwige leven.
In ieder geval heb ik nu een oplossing gevonden om aan deze ellende een positieve draai te geven. Voor de lokale Albert Heijn waar de lokale kinders nog altijd staan te schooien om mini’s en andere propaganda zooi die ze kunnen verzamelen, ga ik voortaan mijn bijna lege shag pakjes uitdelen. Zo kunnen de geliefde buurtkoters weer een verzameling compleet maken.
Zo doe ik ook eens mee met de buurt, wel zo attent en gezellig!
x
Ik