Denk eens na!

NadaavC 27 okt 2016

Het was 06:20 en mijn wekker ging. Ik moest om 08:15 op mijn werk zijn dus ik had mijn wekker bijtijds gezet. Dit deed ik iedere maandagmorgen zodat ik op mijn gemakje kan ontbijten en wakker worden. Toen ik even op mijn telefoon keek zag ik dat Johan Derksen beticht werd van racisme. Dit inspireerde mij om Voetbal Inside op te zetten van de avond daarvoor. Overigens niet omdat ik een fan ben van racisme, ik ben tegen, maar ik wilde met mijn eigen ogen beoordelen of dit klopte.
Op een gegeven moment kwam het gewraakte stukje voorbij. Derksen zat zoals vanouds te oreren, zoals hij dat altijd doet, ik vind het vermakelijk. De discussie ging weer eens niet over voetbal, maar over de “roetveegpieten” die RTL in het leven had geroepen. Hij vond het jammer dat Sylvana Simons nu zo trots als een aapje rond zou lopen.
Niks schokkends voor mij. Hij verhaspelde twee spreekwoorden door elkaar. Wanneer Wilfred Genee het niet erger had gemaakt met:”Pas nou op!” dan was alles wel meegevallen.
‘Zo trots als een pauw’. ‘Zo trots als een aap met zeven staarten’. Normale spreekwoorden, gewoon door elkaar gehaald. Zoek daar niets achter.
De dag dat ik dit las en terugzag had mevrouw Simons al gereageerd via een open brief.
Dit was racisme, dit kon echt niet! Echter denk ik dat Sylvana hier zelf een racistische uitleg aan geeft. Als zij het gevoel heeft dat “zo trots als een aapje” op haar uiterlijk slaat, wil dat nog niet zeggen dat het daadwerkelijk zo is, dan klopt haar zelfbeeld gewoon niet.
‘Zo trots als een aap met zeven staarten’ of ‘zo trots als een aap met zeven lullen’ of ‘zo trots als een pauw’. Het punt wat Derksen wilde maken is dat hij het jammer vond dat Sylvana het voor elkaar had gekregen dat zwarte piet van de buis ging. En Sylvana maakt hier direct gebruik van om in de slachtofferrol te duiken. Ze had dus mazzel dat Derksen niet thuis is in de spreekwoorden.
Het jammere van dit alles is dat hier direct heel veel mensen in mee gaan. Het is stemmingmakerij en er wordt geprobeerd stemmen te scoren. Als Sylvana de publieke opinie met zich mee wil krijgen dan moet ze uit een ander vaatje tappen. Ik heb daarom maar één tip voor Sylvana: DENK eens na en stap uit die slachtofferrol!