De aanloop naar de verkiezingen is weer begonnen..

melkuniels 7 sep 2016

Oh, de aanloop naar de verkiezingen is weer begonnen. Standpunten waar je de grootste politieke partijen nooit over hoorde komen opeens in het nieuws. Het liefst bij programma’s zoals ‘RTL late night’ of ‘Pauw’. Waarom ? Omdat dan de kiezers van 18-20 op 1 oor liggen omdat ze moeten presteren voor het eerste jaar van hun studie. Kiezers van 20-25 hebben het op dit moment te druk met het drinken van bier in hun dispuut. Het bereik is dus vooral de oudere medemens die vaak goedgelovig zijn.

Rutte wilde waarschijnlijk een overtuigend nummer maken bij ‘DWDD’ waar hij door kritische vragen door Matthijs van Nieuwkerk behoorlijk onderuit is gehaald. Deze uitzending heeft hem ook z’n kiezers gekost als we de recente peilingen mogen geloven van Maurice de Hond.

Kort daarna kwam in het nieuws dat Jan Roos de partij van VNL gaat leiden. Jan Roos was vooral populair bij de jongeren die het ‘POWnews’ volgden. Ze zien deze man als een persoon dat journalistiek sterk is in zijn rapportages bij ‘Powned’ met een brutale bek. Dit is wat de jongeren graag zien. Geef ze ongelijk. Hij heeft een duidelijke mening en kan politici onderuit halen. Eigenlijk wat je ook hoort te doen wanneer je in de tweede kamer zit.

Waar deze personen waarschijnlijk niet mee bekend zijn, dat is zijn optreden als presentator bij Radio 1. Met het programma ‘Echte Jannen’ van ‘POWned’ elke zondagnacht. Van september 2010 tot juni 2015. Met als sidekick Jan Dijkgraaf en later Jan Heemskerk. Het programma waar vooral ouderen naar luisterden op zondagnacht.Ik kan je vertellen: Jan Roos heeft ontzettend veel verstand en inzicht in de politiek. Deze man heeft het recht een kans te krijgen in Den Haag. Wanneer je programma’ s teruggeluisterd zal je een heel andere indruk krijgen van Jan Roos. Naar mijn mening was dit programma voor hem een podium om echt te kunnen laten zien wat hij kan. Dit was zo verschrikkelijk sterk. Uitzending na uitzending.

En geef toe. Wanneer iemand het voor elkaar krijgt een referendum te verkrijgen; is deze persoon dan achterlijk? Een referendum verkrijgen zonder dat je nog in Den Haag zit.. is dit niet juist een positief gegeven voor wat komen gaat?

Geef deze man een kans. Laten we een beginnend politicus eens een kans geven. We zeuren al jaren om de huidige politici. Waarom blijven we daar dan op stemmen? Laten we eens zien wat er gebeurd wanneer we een kleinere partij de kans geven.. Fout loopt het toch niet af. Hooguit moeten we opnieuw naar de stembus…