Beroofd van mijn spontaniteit.

Emm 20 sep 2016

Het begon bij de vriendelijke dorpsgek die mij uit de winkel ziet lopen met groene zoete pepers.
Hij vraagt wat wij gaan eten vanavond dus ik zeg; groene pepers! Waarop ik een grote vraagteken boven zijn hoofd zie hangen en zo een heerlijk gesprek heb.
Ik heb gauw medelijden met de mensen die je ziet zoeken naar een aanknopingspunt om een praatje te beginnen. En als het moment aanbreekt probeer ik die persoon dan ook met volle overtuiging het praatje van zijn leven te geven. Zodat ik er zelf een ‘goede daad gevoel’ aan over houd. En gek genoeg lijkt het wel of er op mijn voorhoofd staat geschreven: PRAAT MET MIJ!

Na een vermoeiende werkdag loop ik met mijn favoriete blote benen jurk door de supermarkt. Ik moest al een paar keer heel diep gapen toen ik langs het hagelslag schap liep, geen idee dat die ene man op leeftijd mij had zien gapen.
Ik loop door naar de nasi en bami groente ( een heel eind verderop) en daar komt de bewuste man naast mij staan en zegt: ‘zo, jij bent laat naar bed gegaan vannacht’ waarop het gesprek gaat vloeien.

Hij gaf mij een nette eerste indruk. Tot het moment dat hij me hand pakt, in me ogen kijkt en zegt ik zie aan jou ogen dat jij een ondeugend meisje bent. Waarop ik stomverbaasd kijk en bij mezelf denk, nee hier bedoeld deze vriendelijke man niks mee.
Hij stelt voor om een keer koffie te gaan drinken omdat we in dezelfde buurt wonen en vraagt mijn mobiele nummer. Ik weet me geen houding te geven en zeg al stotterend: ‘nou meneer ik geef mijn mobiele nummer niet weg, geef mij die van u maar.’
Hij geeft vol enthousiasme zijn nummer die ik meteen intik op mijn mobiel. Ik weet nu al dat ik deze man niet ga bellen voor een kop koffie, waardoor ik me gelijk alweer schuldig voel omdat ik deze ‘oude’ man valse hoop geef.
Eigenlijk wou ik het gesprek allang stoppen. Maar door de zieligheidsfactor kon ik het gesprek niet zomaar afkappen.
Na de telefoonnummer wisseling pakt hij nogmaals mijn hand en zegt:‘je hebt echt geile ogen.’
Ik ben stomverbaasd, weet me geen houding te geven en begin nerveus te lachen. Mijn beeld van deze vriendelijk man is in één klap veranderd naar oude viezerik.
Na een paar lange minuten is het gesprek afgerond en scheiden onze wegen. Ik sta nog even stil waar hij me niet meer kan zien om te realiseren wat er net is gebeurd.

Ik hoor ineens een stem in de verte; Hallo met Arie, hallo, hallo..
Het kon niet erger worden, die viezerik die een seksdate wilt heb ik perongeluk gebeld!