First lady uit Slovenië

Op de eerste dag van de Republikeinse conventie in Cleveland maakten de Amerikanen voor het eerst kennis met de vrouw van Trump, Melania Knauss-Trump. Commotie was er na afloop in de media alom omwille van mogelijke plagiaat omtrent de speech die zij gaf. Toch is zij mogelijk de nieuwe First Lady begin 2017.
Maar mag zij überhaupt wel de First Lady worden, immers is zij niet van geboorte Amerikaan en geboren in . Ik herinner mij nog de intensieve aandacht die Trump gaf aan het geboortecertificaat van President Barack Hussain Obama, die hij beschuldigde geen Amerikaan van geboorte te zijn, iets wat een vereiste is om president in de Verenigde Staten te kunnen en mogen worden. Zou eenzelfde regel niet toegepast moeten worden op de rol van First Lady? Het is in elk geval al opvallend dat een man die getrouwd is met een immigrant zich zo negatief kan uitlaten over andere immigranten.
Als de democraten verstandig zijn gaan zij zich richten op de herkomst van Melania. Waarom zou er een dubbele maat voor de functies van President en First Lady/Man moeten. Of aandacht aan dergelijke zaak effect zou hebben op de uitkomst van de presidentsverkiezingen in de Amerika is nog maar de vraag. De Amerikaanse politiek is er één waar waarheden verworpen worden en leugens standhouden. Uiteindelijk beslist het volk en momenteel heeft Donald J. Trump een groot deel van het volk achter zich dat blind is voor de geopenbaarde leugens. De democraten zullen hoe dan ook het over een andere boeg moeten gooien om Trump te verslaan.