zorgen

Leonardo1318 26 mei 2016

Brand, brand, de hele wereld staat in brand! Er is geen ontkennen aan als je er tenminste naar wilt kijken. Dat veel mensen niet willen zien wat er gebeurd in onze wereld kan ik enigszins nog begrijpen. Wat niet weet wat niet deert en veel mensen hebben meer dan genoeg aan hun eigen problemen, maar dat de pers hun ogen sluiten en aan geselecteerde propaganda doen is in mijn ogen walgelijk. Pers, in welke vorm dan ook, behoren de burgers in te lichten over wat er gebeurd in de wereld zonder daar conclusies aan te verbinden, laat staan hun eigen draai aan te geven.

De waarheid vertellen is moeilijk en misschien zelfs wel hard. De wereld brandt, Europa brandt, maar de media selecteert wat zij naar buiten brengen uit politiek oogpunt of waarschijnlijk door politiek oogpunt? Deze zomer mijden wij landen als Turkije en Griekenland. Onveilig, zo luidt de publieke opinie, maar onveilig is het ook in België, Polen, Frankrijk, Spanje en Duitsland. De mensen gaan in deze landen massaal de straat op omdat zij de oneerlijke verdeling van gelden niet meer kunnen verkroppen. Zij zijn het zat om op te moeten draaien voor gelden die door hun regering worden vergokt of weggegeven aan landen die hun banken overeind willen houden. In steeds meer landen zien mensen hun basis behoefte in rook op gaan aan absurde huur, accijnzen, belastingen en door de vrije markt opgestuwde prijzen van kwalitatief slechte levensmiddelen. Waarom bericht onze media hier nauwelijks iets over?

Steeds meer mensen kunnen hun basisbehoeften niet meer betalen en raken in grote problemen. In mijn opinie totaal onnodig. Alles draait om verdeling van gelden plus de waarde en prijzen van onze basis behoeften. Het is bij de beesten af dat er hele gezinnen zijn die niet kunnen eten in mijn Nederland, wat hier ook de reden van is. We gooien tonnen aan eten weg dat door onze debiele regelgeving een bijna verlopen THT datum heeft. In het veel te nette Nederland is het gemor steeds duidelijker te horen en in niet al te lange tijd zullen ook hier de mensen de straat op gaan. De media zal verslag moeten doen en ik vraag mij hardop af, hoe? Zal de stem van het volk mijn zorgen kunnen wegnemen? Ik vrees van niet! Zelfs mijn zorgen staan in brand!