Weg met het containerbegrip: ALLOCHTOON

Ik als zeventienjarige Nederlander met Marokkaanse komaf snap het niet… Ik snap het wel maar ik snap ze niet. Zij, die groep mensen die me scheef aankijken wanneer ik s’avonds op de hoek van de sporthal wacht totdat mijn vader me komt ophalen. Zij, de politie-agenten die me staande houden met verwachting dat ze iets bij me aantreffen wat niet evenredig is met de wet.
Zij, die groep mensen die hun “autochtone” kinderen een les leren over de “allochtonen”. Zij die hun kinderen vertellen dat ze niet met “ons” om mogen gaan. Zij die hun kinderen wijs maken dat “wij” slecht zijn.
Ik schrijf natuurlijk met haakjes omdat ik geen onderscheid wil maken. Zij, de media die “Allochtonen” zwarter kleuren, belachelijker en dus kwader maken.

Vaak wanneer men "Allochtonen" hoort, met name ‘Allochtone’ jongeren associëren ze dit vaak direct met probleemjongeren. Dit is INCORRECT! Wanneer Hamza een delict pleegt dan heeft Ali vast wel precies hetzelfde gedaan! Allemaal een pot nat? Nee! Een feit is dat maar een klein deel van de "allochtone" jeugd delicten pleegt. Ondanks het feit dat de meerderheid van deze "Allochtone/Marokkanen" geen merkwaardige problemen oplevert, baart het gedrag van een deel onder hen grote zorgen. Groter dan die van de "autochtone" jongeren. Bing…

Bovendien horen veel van de problemen die zich voordoen met jongeren bij het "normale" opgroeien. Natuurlijk is er een grens en wordt deze helaas ook door "allochtonen" jongeren overschreden. Dit heeft niet alleen consequenties voor de jongeren zelf, maar ook voor de diverse allochtone groepen die daarop worden aangesproken.

Criminaliteit door “allochtone” jongeren heeft, veel meer dan bij “autochtone” jongeren het geval is, plaats in grote steden. Waarom is er sprake van deze “Allochtone” jongerenproblematiek in deze steden? Dat heeft in mijn ogen te maken met meerdere factoren.
Allereerst is er in bepaalde plaatsen extreem-rechts niet weg te denken uit het politieke landschap. Dit zorgt in zekere zinnen voor weerstand.
Discriminatie en een minderwaardigheidsgevoel dat bij deze jongeren opkomt etcetera. Er is meerdere malen bewezen dat een “autochtoon” makkelijker aan een baan komt dan een “allochtoon”. Er blijkt in het algemeen een verband te bestaan tussen werkeloosheid en jeugdcriminaliteit.

Oplossingen daar is de regering al jaren mee bezig. Ik heb de oplossing: Schrap het woord ALLOCHTOON. Dit zodat iedereen zich gelijk voelt. Weg met dat woord!

– Moazza (Pseudoniem)