Tinder

Bespiegelingenblog 2 mei 2016

Ook ik heb de welbekende datingapp Tinder op mijn telefoon geïnstalleerd. Naar een partner ben ik natuurlijk niet op zoek, net als alle andere Tinder- gebruikers. Althans dat zegt het gros van de mensen op deze app. Dat slaat natuurlijk nergens op. Als ik in de supermarkt ben, dan ben ik ook op zoek naar bepaalde boodschappen. Ik loop de supermarkt niet toevallig in om te kijken of ik eventueel boodschappen zou kunnen tegenkomen waar ik misschien wel iets aan zou kunnen hebben. Als ik die boodschappen niet ‘tegenkom’ dan is het ook goed. Ik heb ze niet percee nodig. De strekking van het verhaal snap ik best, maar soms komt het toch wat vreemd op mij over. Van Tinder maak ik gebruik omdat ik een partner zoek, punt. Sommige mensen denken daar anders over en dat mag, want we leven in een vrij land.

Op Tinder heb ik regelmatig gesprekken met potentiële partners. In de meeste gevallen blijft dat echter bij gesprekspartners. Ik kan natuurlijk niet met iedereen gaan afspreken dat zou namelijk niet goed zijn voor mijn kuise en zedige imago. De gesprekken die ik heb zijn vaak best leuk. Totaal absurdistische gesprekken vind ik het leukste. Zo kreeg ik bijvoorbeeld als openingszin eens "Hoe eet jij je tosti het liefst, met ketchup of met curry?" Met zo’n openingszin heb je mij. Ik moet lachen en geef dan een even vreemd antwoord teug. Dergelijke gesprekken monden meestal niet uit in een date, maar wel in een leuk virtueel gesprek en daardoor een gezellige avond met mijn online-partner. Dat is ook prima, wie het klein niet eert….

Als iemand een gesprek echter begint met "Hoi, Hallo, Heej" of iets van die strekking, dan ga ik opletten. Het lijkt te simpel, maar vaak luidt een dergelijke simpele begroeting een gesprek in waarbij iemand serieus interesse in mij heeft. Interesse is op zich al leuk, ongeacht van wie eigenlijk. Als deze persoon in mijn ogen niet de prins of prinses op het witte paard is dan blijft het gewoon bij een leuk gesprek, prima. Ik informeer wel altijd van te voren of ze paardrijden. Je moet natuurlijk wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

Soms monden deze gesprekken wel uit in een date. Eigenlijk vind ik het altijd wel interessant om deze mensen te ontmoeten. Elke date is weer nieuw en ieder persoon heeft weer iets heel anders te bieden. Dat kan een langdurige relatie zijn, maar ook een mooie nacht of een lekker kopje thee. Groene Jasmijnthee is mijn favoriet. Dan weet je dat. "Doe er je voordeel mee", zou ik zeggen…