Opgelicht voor € 7,99 in de Microsoft store

Mijn vriend Idris had enkele dagen geleden een leuke playlist gevonden op Deezer met allerlei moderne hippe nummers van nu van enkele jaren geleden, “voor in de auto” had hij gezegd “als ik deze zomervakantie bij jou ben”. Leuk dacht ik laat ik ook een playlist bouwen voor als ik gek word van zijn drukke muziek en mijn persoonlijke muziekvoorkeur wil horen. Zo gezegd zo gedaan dacht ik.

In de search van de Microsoft store typte ik 80’s music en dat bleek een goed hit wel 83 pagina’s met jaren 80 muziek met diverse titels die mij aanspraken, helaas bleek dit een grote domper bij het luisteren, het was namelijk allemaal nep, nep artiesten, nep albums, maar de prijs was niet nep, € 7,99 voor een album met 20 nummers die ingezongen waren door slechte cover artiesten.

83 pagina’s en honderden albums misschien wel duizenden albums die niet het originele content bevatten worden verkocht als zijnde het origineel voor een de prijs van het origineel album en dat allemaal zonder waarschuwing.

Is het oplichting? Kan dit zomaar? U bent bij deze alvast gewaarschuwd voor als u een album met diverse artiesten koopt in de store.

Na goed zoeken kwam ik na een tijdje wel albums tegen die het originele content bevatten en mag de zomervakantie in Zeeland al wat mij betreft beginnen, de playlist moet nog gemaakt worden maar dat gaat nu zeker wel lukken. Het is alleen jammer dat Microsoft hier geen beleid op na houd en dat men verdient aan dit soort praktijken.