Het is GOED

[email protected] 19 mei 2016

Ken jij het liedje ‘Het is goed’ van Nielson? Een prachtig nummer dat mij heeft doen inzien dat mijn leven GOED is. Jaren heb ik mijzelf anders voorgedaan, omdat ik graag ergens bij wilde horen. Waarom is deze onzekerheid eigenlijk nodig en waarom hebben zoveel mensen er last van? Iedereen wil natuurlijk graag aardig gevonden worden. Toch heb ik de afgelopen jaren geleerd, dat je niet met iedereen vrienden kunt zijn of moet willen zijn. Het zou toch ontzettend vermoeiend zijn als de hele wereld zijn sores op jouw schouders zou laten neerploffen?

Door alle bijzondere mensen die ik de afgelopen jaren heb ontmoet, ben ik gaan inzien dat ik GOED ben zoals ik ben. Ik zou mij niet moeten hoeven schamen, voor mijn gekkigheid, over enthousiasme en vrijgevigheid. Dit zijn juist de dingen die mensen in mij waarderen, ook al zijn het soms valkuilen. Door deze eigenschappen kan ik mijzelf nog weleens overbelasten, doordat ik alleen maar met anderen bezig ben, in plaats van met mijzelf. Ik heb geleerd dat ik beter moet luisteren naar mijn hart en mijn gevoel. Vaak weet ik diep van binnen wel dat alles een reden heeft en dat het niet voor niets zo loopt. Nare dingen zijn deel van het leven en vaak kom je er weer sterker uit op de een of andere manier. Dat is ook weleens goed om te beseffen, toch?

Nu ik positiever in het leven sta, lijkt het wel of het geluk mij toelacht. Mensen kijken mij spontaan na op straat (mannen, maar ook vrouwen!) en beginnen uit het niets een praatje met mij. Het lijkt wel of ik mijn geluk uitstraal naar de hele wereld… Nu klinkt ik wel heel spiritueel, maar eigenlijk ben ik een heel nuchtere Hollandse meid. Daarom is het ook zo bijzonder dat al deze dingen mij zijn overkomen.

Heel graag zou ik mijn geluk met de hele wereld willen delen! Wees welkom om mijn openbare facebookpagina Het is GOED te volgen. Wie weet haal jij er ook iets uit? Een nieuwe vriend, connectie, mooi inzicht, een fijn gevoel? Wie zal het zeggen… Door met z’n allen wat positiever in het leven te staan, kunnen wij de wereld een klein beetje mooier maken! Het is in ieder geval een GOED begin. Ik wens iedereen het geluk van de wereld toe, het is je gegund. En onthou, wat je ook doet:

Het is GOED