Aanstootgevend? Jullie zijn aanstootgevend!

Elizebeth 11 mei 2016 / 14:00 uur

Dit jaar hoop ik weer gezellig de vierdaagse van Nijmegen lopen, heb me ingeschreven leuke slaapplek geregeld me aangemeld als sponsorloper voor een goed doel het herstel van mij derde klaplong gaat ook goed, nu maar hopen dat er niet iets tussen komt. Allemaal heel positief zult u denken.
Helaas blijkt het goede doel dat ik dit jaar heb uitgekozen voor sommige mensen “aanstootgevend” te zijn! Vol verbazing, onbegrip en uiteindelijk zelfs een beetje woede heb ik deze mensen aangehoord. 1.De ziekte is alleen voor mensen die “anders” zijn en Gods wegen niet bewandelen. 2. Daar heb ik niets mee hoor want ik ga niet met dat soort mensen om! 3. Ik gebruik geen drugs en waarom zou ik mensen helpen die dat wel doen. Nog eentje om het af te leren. 4. Dat komt toch niet meer voor hier in het westen. Over de persoonlijke verwensingen zou ik het maar niet hebben.
Voor alle duidelijkheid een zieke discrimineert niet. Kijkt niet waar je vandaan komt, maakt het niet uit wat je religie is en of je geloofd, of je arm of rijk bent jong of oud of je wel of geen drugs gebruikt en zelfs niet naar je seksuele voorkeur. Dit zijn allemaal dingen waar wij mensen wel onderscheidt in maken helaas. Iedere 16 sec komt er een besmetting bij en deze mensen krijgen te maken met allerlei vormen van discriminatie zoals meer fysieke afstand, vermijding, soms zelfs uitsluiting. Best raar dat we mensen zo kunnen behandelen als ze een ziekte hebben. En niet alleen als ze ziek zijn maar we zijn met zijn allen maar al te goed in het kijken naar het uiterlijk van een mens en niet naar waar hun hart sneller van gaat kloppen. Blondjes en Belgen zijn dom, Nederlanders zijn gierig, Duitsers hebben geen humor enz enz. Maar goed dat is een heel ander onderwerp. Waar het mij even om gaat is dat je nooit voor welke ziekte dan ook kiest, maar dat het je overkomt, wie je ook bent. En dat iedereen die ziek is graag een medicijn zou willen hebben om beter te worden. Dat zou u toch ook willen?! Dus vraag ik mij af waarom het aanstootgevend is dat ik loop voor onderzoek naar een medicijn. Eigenlijk kan ik hier maar een ding over zeggen: Aanstootgevend? Jullie zijn aanstootgevend!
En waar gaat het eigenlijk om? Aids HIV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aanstootgevend? Jullie zijn aanstootgevend!
Sluiten