Slow down bro

Met nog maar een krappe maand te gaan staat het Songfestival muziek dagelijks aan.
Met onze eigen inzending roept Douwe Bob mensen op om eens te “slow down-en”. Dat wordt ook nog eens benadrukt door de clip waar die met vrienden in een relaxed cafeetje even een biertje doet.

“Te vaak zie ik mid-twintigers met een burn-out thuis zitten”, legt hij uit. En gelijk heeft onze meneer Bob: "we krijgen constant shit naar onze kop geslingerd; koop dit, doet dat, maak je studie af, werk hard en als je dat niet doet ben een mislukkeling".

Zelf ben ik ook een 25 jarige die de “dupe” is van een te harde maatschappij. Waar Dolly Parton in de jaren ‘80 nog over een werkdag van 9 tot 5 zong, wordt er tegenwoordig rustig op vacature profielen “geen 9 tot 5 mentaliteit” geëist. Als je om 9 uur komt binnen komt kakken, word je sowieso wel “uitslaper” benoemd.

Op goede dagen beland ik om 8 uur op de bank met opgewarmde restjes avondeten van de vorige dag. Totdat ik een keuze heb gemaakt op Netflix, is de pasta ondertussen ook op. Een half uur later vallen de ogen al weer dicht en kan ik eindelijk “slow down-en”.

Kortom Douwe, goede boodschap. Ik hoop ook dat je wint. En anders hebben we nog wel een opstapje vrij op kantoor.