ik val gewoon op frikandel etende hooligans, oke?

Soms kijk je iemand aan en vanaf dat moment komt er weinig meer uit; wauw, wow, uhm, hi?! De alarmbellen gaan af en het sexlampje gaat aan, je fantasie slaat op hol, denkt even na over of je er nog wel leuk uitziet en neemt een aanloopje (of niet)… Wanneer je in de buurt komt gebeurt het; hét moment dat diegene zijn mond open trekt komt dat platte accent eruit met de woorden; yoyo, alles lekkerrrrrr? Het sexlampje kan weer uitgezet worden, het plasje kwijl opgedweild en je kan weer terug tot de orde van de dag. Jammer, jammer, jammer. Waar oordelen we tegenwoordig eigenlijk het meest op? Ik betrap mijzelf erop dat intelligentie een enorme pré is, andere meiden kan je weer wegdragen voor een goed stel spieren. Sommige mensen zijn vooral met persoonlijkheid bezig omdat je op de buitenkant toch wel uitgekeken raakt, andere vertellen weer dat je toch echt altijd tegen de buitenkant moet aankijken dus een knap koppie wel in het pakket zou moeten zitten. laatst zaten een stel vriendinnen foto’s langs te gaan van ‘sexy’ mannen, de gang van zaken op de gemiddelde vrijdagavond met een wijntje erbij. Je hebt de algemene knapperds, de minder algemene knappers, de cuties, de nerds, de sexy nerds, de sukkels, de lieve sukkels, de aaahhhs, de ooeehhss, etcetera.
Blijkbaar zijn we als mensheid wel veel bezig met liefde, opzoek aan het gaan naar wat we in liefde zoeken of niet zoeken, vergelijken. Ik wil graag dat hij… Ja maar hij moet wel… En hij moet… er moet namelijk ergens ook wel aan het ‘algemene beeld’ voldaan worden natuurlijk. Het valt even stil als één van de meiden om haar heen kijkt met een wat bedenkelijke blik en zegt; weet je.. Ik val eigenlijk gewoon op frikandel etende voetbalhooligans..
Hehe, dacht ik. Zijn we tenminste even van het hoeveel spiermassa heeft jou date? af. Als we koppels zien hebben we daar vaak een mening over; ja zij is echt zó grappig en hij zó droog; nee je verdient echt een knappere vent; bah zij is langer dan hij is. We hebben blijkbaar een aantal basisregels opgebouwd in de algemene maatschappij zoals 1: de vrouw zal niet langer zijn dan de man of 2: gij zult niet 30% knapper zijn dan u partner.
We hebben te maken met een perfectionerings-maatschappij waarin we vooral heel graag een mening hebben over elkaar. Maar als we nou eens beseffen dat we allemaal uniek zijn, een uniek brein hebben, onze persoonlijke smaak hebben gecreëerd en van liefde houden? Mag ik dan op een man vallen die kleiner is? of knapper? alsjeblieft?