Die boekentas kan mijn rug op!

‘AUW mijn rug’, schreeuw ik! Pff, weer zo’n klote ochtend waarbij ik al weet dat als ik mijn bed uit probeer te kruipen het toch wel pijn doet aan mijn rug. Verdomde schoolboeken.

De wekker gaat. Weer opstaan. Ik ben al chagrijnig en met stekende pijn in mijn rug uit bed komen, helpt daar niet bij. Make-up gedaan en dan maar die stomme rugzak inpakken. Fijn, een hele lange dag vandaag, zoveel boeken, dat wordt weer veel sjouwen. Dan maar naar beneden voor het ontbijt. Shit, die zware rugzak moet natuurlijk ook mee. Ik sleep hem op mijn rug. Hij is veel te zwaar en ik moet ook nog drie trappen af. Gewoon doen zeg ik tegen mezelf. Daar ga ik dan, trap een overleefd, trap twee ook en gelukkig de laatste ook. Ik ben opgelucht. Yes, niet van de trap gevallen met zo’n zware tas. Ontbijt klaar snel naar school! Eten mee en gaan. Op school, ik ben er. Lopend naar mijn kluis moet ik al blij zijn als mijn rug het niet begeeft. Eindelijk, bij mijn kluis. Waar is mijn telefoon? Natuurlijk weer ergens onderin mijn tas. Lekker, al mijn boeken er eerst uit halen! Wat een chaos toch elke ochtend. Waarom niet veel overzichtelijker? Een IPad misschien?

Waarom geen IPad? De school vindt het te duur. De school hoeft het niet te betalen! De ouders van de alle kinderen wel. Zij betalen toch ook elk jaar de schoolboeken? Je koopt een keer een IPad en je bent meteen klaar voor je hele schoolcarrière. De school kan er ook nog eens op besparen. Er zijn kleinere kluisjes nodig waardoor er meer ruimte komt en meer plek voor de leerlingen. Docenten zullen ook nooit meer gezeik krijgen over het feit dat leerlingen boeken vergeten want die staan toch allemaal op de IPad. Aangezien de school nu toch al bezig is met allemaal apps te blokkeren op onze telefoons kun je dat ook wel op die IPads doen dus de smoes, ‘ze gaan andere dingen doen op die IPads’ is een hele slechte.

Maar nee, het is dus blijkbaar geen optie. Nou ik vind het ook geen optie dat ik door een te zware tas naar de fysio moet. En als ik er dan voor kies om minder boeken mee te nemen dan moet ik maar nablijven.

De schooltassen zijn nu echt te zwaar. Elke lange schooldag die mijn rug overleeft, vind ik al bijzonder. Het kost mij soms moeite om mijn favoriete sport (hockey) te beoefenen omdat ik zo’n last heb van mijn rug. Een van de weinige dingen waarbij ik na school niet aan school denk, wordt zo gedwarsboomd. Onze school moedigt sporten toch altijd aan?

Ik zeg IPads!