Negatief Reisadvies Ommen

In veel mooie plaatsen in ons land en in het buitenland zijn ze blij met toeristen en recreanten.
Je voelt je welkom en dat wordt onderstreept met een big smile en een aardige attentie.

Het is natuurlijk ook goed voor de winkels en de restaurants. Recreanten geven behoorlijk wat geld uit bij de plaatselijke middenstand en een hapje en een drankje gaat er ook altijd wel in.

Maar in Ommen zijn recreanten een zware last. Daar zijn dat forensen……….”Forensen” ?.
Even uitleggen. Voor de gemiddelde Nederlander is een forens iemand die tussen woning en werk heen en weer reist. Maar Ommen ziet in de bezitter van een recreatiewoning een forens en daar kan een gemeente forensenbelasting heffen.

Niet alles wat kan moet maar Ommen is typisch zo’n gemeente waar al jarenlang tientallen miljoenen over de balk zijn gesmeten en dat is verdampt in megalomane projecten. Het stadje is zo’n beetje bankroet. Als bedrijf overleef je dat niet , maar in dit geval zijn zo’n 1000 recreanten met een vakantiehuisje de dupe. Die mogen opdraaien voor tekorten waar ze part nog deel aan hebben gehad.

De recreatieboete ( forensentaks ) komt overigens bovenop de ozb-aanslag die je in de gastgemeente Ommen ook nog eens moet betalen. Gek woord in dit geval " gastgemeente ".

Forensenbelasting is voor Ommen een gemakkelijke manier om geld binnen te halen. Het raakt de eigen inwoners niet en wat is makkelijker dan geld te halen bij mensen die geen invloed hebben op de lokale politiek.

De tarieven forensenbelasting zijn met enorme percentages verhoogd. Voor een simpel vakantiehuisje betaal je zomaar 1000 euro extra taks per jaar. En men rekende al zo’n beetje de hoofdprijs. De gemiddelde aanslag recreatieboete was al zo’n 500 euro per jaar.

Vooral voor gepensioneerden en mensen met een wat smallere beurs is dit niet meer op te brengen. " nIet wie weinig heeft , maar wie veel wil hebben is arm " zullen we maar denken.

De boodschap van Ommen aan recreanten is wel duidelijk: kom hier niet…….blijf weg !
Doet u dat toch dan kunt u extreme aanslagen ( forensentaks ) tegemoet zien.

Toch genieten van het fraaie Vechtdal ? Ga naar buurgemeente Dalfsen of Hardenberg. In Dalfsen kennen ze helemaal geen forensenbelasting. En in Hardenberg een fractie van de toeristenboete van Ommen. Daar zijn ze nog blij met recreanten.

Een negatief reisadvies voor Ommen………extreme belastingaanslagen !