Goodbye & Senk You

Ratfish 11 mrt 2016

Ik ben in een goede bui. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het ontluikende lenteweer, maar ik moet zeggen dat de bonusaanbiedingen van de ‘Appie’ de laatste week ook hun bijdrage leveren. Geen gemiezer meer over verhuizen naar Berlijn, sociale verplichtingen waar we geen zin in hebben en onwillige banken, maar verse brownies, saucijzen- en kaasbroodjes tegen stuntprijzen die mij hemelhoog doen juichen.

Voordat u mij verdenkt van guerillamarketing voor de supermarkt die op de kleintjes let: volgens mij zit er een weeffout in de aanbiedingenlogistiek van AH. Wij bieden u de volgende rekensom aan: op de verpakking van vier luxe verse brownies met de calorierijke naam ‘Rocky Road’, staat een adviesprijs van €2,76. Met bonuskorting zouden wij €1,98 betalen. Op de verpakking bevindt zich tevens een sticker met 35% korting.

Wat betalen wij aan de kassa? €1,01. Huh? Moeten wij nu Ionica Smeets het wiskundemeisje aanschrijven of slaan wij zelf aan het rekenen? In het kader van de participatiesamenleving doen we het maar zelf, en dat blijkt simpeler dan gedacht: 35% x 2,76 = 97 cent, precies het verschil tussen de bonusaanbieding en de kassaprijs. Om met Mart Smeets te spreken: Goodbye & Senk Joe!