Trouwen!

KamalNasrati 9 feb 2016

Wat is de definitie van trouwen?
Volgens de Nederlandse encyclopedie is trouwen..
“Het aangaan van een officiële verplichting tussen twee personen om voor elkaar te zorgen”
Het woord officiële verplichting klinkt ontzettend zakelijk. Laten we eerlijk zijn trouwen is niet alleen van “He laten we onder een dak oud en gelukkig worden met een/paar kleintjes erbij. Het moet tevens officieel op zwart en wit vastgelegd worden via het ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarom het woord (officiële verplichting)
Maar wat is nou de definitie van trouwen voor jou als persoon?
1-Zij/Hij is mijn Princess op de pony of de Prins op het witte paard.
2-Ik geloof in realiteit en zij/hij is mijn schild tegen deze meedogenloze wereld van vandaag. Wanneer jij je kunt vinden in mijn tweede definitie dan hangt jou relatie aan een zijden draadje en is de schild van beide partners onvoldoende weerbaar.
Wat bedoel ik hiermee? Ik zei zojuist in mijn tekst (Meedogenloze wereld), daarmee bedoel ik niet alleen de afschuwelijke oorlog in Midden-Oosten of de onvoorstelbare hongersnood in Afrika en de nog altijddurende economische crisis. Ik bedoel meer de meedogenloze wereld om ons heen. Invloed van Familie, vrienden, collega’s, werkloosheid, ziekte, handicap, miskraam enz. Laat ik een ding voorop stellen. Vreemdgaan, je superieur voelen door de gene aan de lijn te houden, overmatig drank en drugs gebruik na regelmatig waarschuwen, lichamelijk mishandelen, is een absolute no go. Dan kun je z.s.m. op de STOP knop drukken van de relatie. Leven kent zijn ups en downs zolang jou partner glimlachend aan jou zijde staat, dan lacht de wereld je toe. Iedereen heeft tegenwoordig een mening/idee/veroordeling noem het maar op. Pik het positieve die jou relatie sterk maakt en gooi de rest weg. Laat je niet beïnvloeden door de negativiteit van een ander of iets of door een gebeurtenis die je niet kunt blokkeren. Evalueer altijd rustig in je hoofd het gene wat de 3e persoon je wijs maakt of de gebeurtenis die zich voordoet. Alles komt altijd goed!. Jullie hebben voor elkaar gekozen en alleen jullie hebben de relatie onderling in de hand. Maak dat schild tegen elke vorm van kwaad of dreiging samen met de dag groter. Zet je partner altijd op nr. 1. Praat met elkaar en luister naar elkaar. Geef elkaar moed in zware tijden en heb geduld. Niemand of iets kan een relatie tot bloei laten komen dan jullie twee zelf. Schouder aan Schouder en niet schaduw aan schaduw!.