Slim In Trein (SIT) Stappenplan

Zitten in de trein met S.I.T.

Slim in Train (SIT) is een 10 stappenplan voor optimaal trein/reisgenot. Het zijn competenties met nieuwe (reis)woorden die voor iedereen zijn aan te leren.

1: Rimmen: Rem Inschattend Meelopen.
Dit is vooral van toepassing voor de ervaren reizigers die dagelijks het zelfde traject reizen: kijk naar de aankomende trein, loop met de remming van de train mee en ga vervolgens staan bij de ingang van de deur.

2: Vekken: Via eerste klas instappen.
Vooral van toepassing als je te laat op het perron komt en je moet aansluiten bij een grote menigte voor de tweede klas. Stap dan via de eerste klas naar de tweede klas.

3; Loppen: Lokaliseer Opstap Potentieel.
Als het stampend vol is in de tweede klas ga dan zo ver mogelijk in de coupe staan bij mensen waarvan je inschat dat ze bij de volgende halte er uit gaan.

4: Vokken: Vermijd opgewonden (kleine) kinderen.
Kleine kinderen zijn onder de indruk van treinen. Daar kunnen zij niet s aan doen. Hun uitbundigheid wordt echter amper gecorrigeerd door de ouders. Hoor je gegil; zoek direct een andere coupe.

5: Vommen: Vermijd oude mensen.
Het reizen met oude mensen geeft een risico: het kan zijn dat je je zitplaats moet afstaan. Heel vervelend als je zelf een lange werkdag achter de rug hebt.

6: Tazzen: Je Tas apart zetten.
Je dekt je reisterritorium af met een tas naast je . Zie je een aangename reiziger in de coupe komen zet dan je tas demonstratief op de grond.

7: Buzzen: met je Benen Uitgestrekt Zitten.
Een andere vorm van territoriumdrift is effectief gebruik te maken van je benen. Ga wijdbeens zitten en maak je breed. Dan is het duidelijk dat je je territorium niet wil delen.

8: Obsen: Ongenegeerd naar boezems staren.
Zeker met mooi weer is het verleidelijk om naar een knappe vrouwelijke verschijning te kijken. Wees er echter van bewust dat het staren naar een boezem wel een vorm van onbeschoft gedrag is: doe dat niet.

9: Neccen: Negeer Elke dag contacten.
Zeer herkenbaar als je elke dag het zelfde traject reist: Je ziet dezelfde gezichten. Groet deze mensen niet. Je wilt niet weten waar ze naar toe gaan en zij op hun beurt denken het zelfde over jou.

10: Kommen: Kies Ontspan Momenten.
Hogeschool reisgedrag: ontwikkel een klok in je hoofd om even te vertrekken in een heerlijke slaap.