nuchtere negatieveling

jacqmax1970 23 feb 2016

Ben ik negatief of te nuchter als ik vind dat de trend van het ‘ houden van jezelf om wie je bent’ erg overdreven is en wordt uitgemolken? Eigenlijk net als het speltmeel, de speltcrackers, de kokosolie, het maanzaad en de quinoa. Alles is commercie. De mensen die protestschreeuwen over de commercie van Valentijnsdag en Sinterklaas volgen wel een cursus ‘kijk in de spiegel want je mag er zijn’ en tijdens de lunch eten ze dan speltcrackers en quinoa.
Ik zeg altijd kort door de bocht; ik ben van de diploma’s. Als je jaren studeert aan een universiteit dan vind ik dat je echt wel mag zeggen dat je verstand hebt van hetgeen je hebt gestudeerd, maar als je een cursus doet van een aantal maanden dan is dat prima maar dan moet je niet aan de hand daarvan mensen willen beïnvloeden. Dus nogmaals kort door de bocht; een studie medicijnen maakt je arts, een cursus neuro linguistisch programmeren maakt je geen psycholoog of psychiater. Uiteraard heeft dat alles te maken met Wetenschap, ik ben dus van de wetenschap.
Het leven is niet altijd mooi, soms is het klote, soms baal je als een stekker. Je raakt je baan kwijt, je zoon moet naar bureau Halt omdat hij een hooibaal in de fik heeft gestoken, je moeder overlijdt of je leven veranderd door een fout tijdens een operatie. Het kan altijd erger ook al lijkt dat soms van niet. Er zijn ook altijd mooie dingen, maar om nu elke dag in te spiegel te kijken en tegen je spiegelbeeld te zeggen; Je bent mooi zoals je bent, je mag er zijn!…. dat gaat mij persoonlijk te ver. Realistisch is een mooi woord, ik denk dat we dat elke dag tegen onszelf moeten zeggen.
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mensen coach, als beroep, en dan niet het soort welke een sporter begeleid. Coach bij het ontdekken van jezelf, coach bij het vinden van jezelf, coach bij het bedenken wie je nu eigenlijk bent. Al die coaches worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, ze kosten erg veel geld en als die coach retegoed is dan kost het je ook nog eens je huwelijk en heel veel vriendschappen. Terwijl je mijns inziens als je goed om je heenkijkt waarschijnlijk genoeg coaches hebt, je familie, je vrienden, je collega’s maar bovenal; Jezelf! Maar misschien ben ik wel gewoon negatief of te nuchter.