Ik heb genoeg

Nee, ik heb geen ambitie. Nee, ik hoef niets te bereiken. Ik hoef nergens per sé heen. Ik vind het wel goed zo. Ik heb genoeg. Ik heb een huis, een baan, een vrouw, twee kinderen, een konijn en een cavia en nog veel meer. Ik ben tevrede. Mijn vrouw klaagt (soms) dat ze iets anders wilt of meer van iets. Mijn kinderen doen soms vervelend omdat ze niet krijgen wat ze willen of ze willen meer van wat ze hebben. Vaak genoeg willen (ex)collega’s iets anders of iets meer. Zelfs de huisdieren lijken te klagen dat ze iets anders of misschien ook iets meer willen. Wat ze dan precies willen is mij niet duidelijk het interesseert mij ook niet echt. Ik vind het niet erg dat ze klagen. Het komt wel goed denk ik dan. Geen stres. Zonde van de energie.

’s Avonds om acht uur gaat de televisie aan op het acht uur journaal. Niet omdat ik graag wil weten wat het NOS belangrijk genoeg vind om mij te vertellen. Maar om er zeker van te zijn dat ik om half negen klaar zit met mijn kopje oploskoffie voor een leuke film, een potje voetbal of een programma van omroep BNN. Niet dat mij het niets kan schelen wat er in de wereld gebeurt. Maar meer omdat ik er persoonlijk toch niet veel aan kan doen. Daar zijn andere mensen, partijen of goede doelen voor. Regelen zij dat, probeer ik de puzzle van de Metro weer eens te maken. Lukt het niet? Dat stop ik gewoon. Zo maar… Opgegeven… Jammer… Volgende keer beter. Geen stres, geen probleem, geen hulp van Google nodig, gewoon opgeven.

Het klinkt waarschijnlijk wat negatief. Maar dat ben ik niet. Ik hou er van dat mijn vrouw iets anders of iets meer wilt. Ik ben blij dat mijn kinderen altijd iets anders of iets meer willen. Natuurlijk willen (ex)collega’s iets anders of iets meer. Ga er voor! Pak wat je pakken kunt. Zoek naar wat je vind dat je verdient. Haal binnen wat je wilt. Ik zal je niet in de weg staan. Als je niet te moeilijke dingen vraagt zal ik je misschien nog helpen ook. Maar ik ga niet mee. Ik hoef het niet. Ik heb genoeg.

Vooruit… ik zou nog wel iets willen, een hond, maar dan moeten de cavia en het konijn eerst dood want ik hoef niet iets meer…