Geluk

Bianca Snel 4 feb 2016

Brood smerend in de keuken overviel het me opeens weer. Zo’n heerlijk geluksgevoel waarvan je hoopt dat je dat de hele dag zou voelen. Er zijn ook van die momenten waar je dit gevoel even helemaal kwijt bent. Maar nu in deze fase van mijn leven voel ik het gelukkig weer heel intens. Ik kijk om me heen naar de spulletjes die ik in de jaren heb verzameld, de kast van mijn overleden oma, de klok die ik mijn vriend voor zijn verjaardag gaf toen we nog niet samenwoonden, de spulletjes die we beiden meenamen uit ons vorige leven, het zijn nu onze spulletjes. Zelfs de tafel waar hij met zijn vorige gezin nog aan heeft gegeten heeft zijn verleden losgelaten. De krasjes in de houten tafel van mijn kinderen hebben de laag van het vorige leven weggevaagd. Als we toen genoeg geld hadden gehad, hadden we zeker al deze spullen weggedaan. Nu ben ik er blij om, de spulletjes hebben hetzelfde als wij meegemaakt, loslaten, opstaan en verder gaan. Na een lange weg, beiden een scheiding met ellende, huizen verkopen, kinderen aan elkaar laten wennen, geldgebrek, ben ik trots, heel trots. Onze liefde heeft de 3 jaar strijd overwonnen, we hebben het gered! Al hebben we altijd in elkaars liefde geloofd, we hebben het best zwaar gehad. Vorig jaar stond er nog veel in het teken van het verleden, huis verkopen, restschuld inlossen. Maar eindelijk kon er dan na 3 jaar een streep onder het verleden worden gezet en konden we verder, een eigen huis kopen, een auto van ons samen. Dit jaar ook een mooie vakantie boeken zonder schuldgevoel en een weekendje Londen voor ons twee.

Wat een heerlijk gevoel is dat , zo’n geluksgevoel. Zo zeggen ze weleens, dat je je meer beseft hoe waardevol je leven is, als je het slechter hebt gehad. En zelfs dat is vreemd om te zeggen als je de kranten leest. Daarin lezen we zoveel ellende, dat kunnen we ons niet eens voorstellen.

Wat een heerlijk allesoverheersend gevoel, dat geluksgevoel. Gelukkig met de liefste man van de wereld, mijn lieve kindjes en alles wat ik om me heen heb verzameld. En dat beseffen is wellicht wel het mooiste geluk.

Mijn zoon Milan van 7 komt binnen en ziet in mijn ogen dat ik ergens anders ben dan hij, mam, wat is er? Milan, mama is heel blij, ze is gelukkig, we hebben echt geluk Milan, met ons leven hier. Besef je dat? Ja mama, klopt, maar Feyenoord heeft verloren he..