Echte mannen

Johan.Jong 3 feb 2016

“Al die willen te kaap’ren varen moeten mannen met baarden zijn. Jan, Pier, Tjoris en Corneel die hebben baarden die hebben baarden. Jan, Pier, Tjoris en Corneel die hebben baarden zij varen mee.” Deze vier kaap’ren vaarders voerden maanden over de verschillende zeeën om mee te doen met de piraterij. Ze moesten stoere mannen zijn en zeebenen hebben. Anders mocht ze niet mee. Bij terugkomst moesten ze verplicht naar de Barbier zodat hun eigen familie ze weer kon herkennen, maar zodra ze weer de zee op moesten, moesten ze er weer voor zorgen dat ze een flinke baard hadden.

Bij de motor rijders zitten mannen met baarden en sikjes. Daar bij dragen zij stoere motor kleding en het meren deel heeft een tatoeage waarvan er ook een aantal zijn met meerdere tatoeages. Zij rijden met soms wel honderden motoren door heel het land om te genieten van het mooie weer en om gezellig bij elkaar te zijn.

Mannen met casual kleding, een gladgeschoren gezicht die zij elke dag scheren om maar geen baard te hebben. Die vol trots met de kinderwagen over straat lopen en het kind aan iedereen tonen die het maar wil zien. Die met zijn dochter naar ballet gaat en met zijn zoon naar voetbal om te kijken hoe ze het doen.

Zijn dit nu echte mannen? Iedereen heeft een andere gedachte over de echte man. De echte man kan zelfs een combinatie zijn van deze drie mannen. De kaap’ren vaarder met baard die als hij weer thuis komt van de piraterij op zijn motor naar de tatoeageshop rijd om er een nieuwe tatoeage bij te laten zetten met de naam van zijn kind. En dagelijks vol trots met de kinderwagen over staat loopt in zijn casual kleding.

Bestaan echte mannen wel? Ja echte mannen bestaan. Wat is dan een echte man? Een echte man hoe stoer hij ook is, hoeveel tatoeages hij ook heeft, hoe lang zijn baard ook mag zijn, hoe vaak hij ook naar de barbier toe gaat, wat voor motor hij ook rijd en wat voor kleding hij ook draagt. Een echte man kun je pas zijn als je een traan durft te laten lopen en je gevoelens bloot geeft. Als je dat als man kan, dan pas ben je een ECHTE MAN.