Geert Wilders en dan?

Boris de Groot 1 feb 2016

De PVV overtreft alle peilingen en is al maanden de virtueel grootste partij. Stel nou eens dat de PVV inderdaad 41 zetels haalt? Gaan we in Nederland dan onze eigen culturele revolutie meemaken?
Eerlijk is eerlijk, ook wat mij betreft mag het minder. Minder kabinetsbetutteling, minder gedraai van onze politici en minder EU bemoeienis. Ja, ook minder toestroom van getraumatiseerde asielzoekers want in de huidige vorm is het dweilen met de kraan open.

Als ik een blik in de glazen bol waag zie ik de PVV niet veel verandering brengen. Laten we wel wezen, Geert Wilders heeft tijdens zijn deelname aan het gedoogkabinet bewezen net zo te kunnen draaien als Mark Rutte. Blijft ook nog de vraag welke partij sowieso bereid is om samen met de PVV een kabinet te vormen.
Economisch gezien kan Nederland niet anders dan conformisme tonen omdat het anders snel afgelopen is met onze welvaart. We blijven afhankelijk van de Verenigde Staten en blijven naar diens pijpen dansen. Zouden we anders willen dan moeten we uit de NAVO, de EU en uit alle andere clubjes waar we onze huidige rijkdom aan te danken hebben. Wellicht zoeken we toenadering tot president Poetin en staat hij open voor onze belangstelling. De president een beetje inschattende zal hij alle tijd nemen om de kat uit de boom te kijken en jaren voorbij laten gaan om onze oprechtheid te beproeven. We zullen moeten accepteren dat we na al deze omwentelingen een armoedige periode tegemoet zullen gaan van vele jaren, wellicht zelfs decennia. In de ogen van onze oude westerse bondgenoten hebben we ons zelf buiten spel gezet en tot paria geëvolueerd. Onze verworven rechten als jaarlijks op vakantie gaan, overdadig uitgeruste supermarkten, huizen vol luxe artikelen, westerse bolides in de carport, je druk maken om de zoveelste ruzie tussen Geer en Goor en wat nog meer, behoort tot het verleden.

Weet u wat gaat gebeuren? Het kabinet Wilders klapt binnen 6 maanden en de meerderheid van Nederland is een illusie rijker of armer, zo u wil. Naast problemen van etnische aard hebben we ons economisch gezien diep in de nesten gewerkt en zijn nog afhankelijker van de EU. Schengen is opgezegd, maar ook alleen omdat Merkel en Hollande dit willen. Ons asielbeleid heeft ons de nek omgedaan en zitten we generaties lang met de gebakken peren. Maar dan wel met permanente grensbewaking, dat dan weer wel.