Dezelfde maandag, maar toch anders

Yldau98 23 feb 2016

Het is maandagochtend kwart over zes. De wekker gaat. Het irritante geluid van de wekker komt als een metalband mijn oren binnendringen. Nadat ik vier keer op ‘snooze’ heb gedrukt, strompel ik mijn bed uit en struikel vervolgens over mijn kleren die ik hier gisteravond heb uitgeschopt. Met een blauwe teen bereik ik dan eindelijk de badkamer. Ik stap onder de douche, maar het water wil maar niet warm worden. Die koude douche kan er ook nog wel bij…

Wanneer ik in mijn werkkleding de begaande grond heb bereikt, zie ik dat mijn man mijn brood al heeft gesmeerd. Gatver, kaas op mijn brood! Omdat mijn man de auto mee heeft naar zijn werk, stap ik een half uur later met een chagrijnig hoofd op de fiets. Ik heb een hekel aan fietsen in de vroege ochtend! De overbuurman roept in de voorbijgang vriendelijk goedemorgen, maar ik zeg niks terug. Ik fiets de komende 5 kilometer door de saaie weilanden en het donker maakt plaats voor grote grijze wolken. Het gaat vast en zeker weer regenen!

Het is maandagochtend kwart over zes. De wekker gaat. Het enthousiaste en vrolijke ‘goeeeeeeeedemorgen’ van Edwin Evers klinkt als muziek in mijn oren. Het is maandag, een nieuwe en frisse werkweek gaat weer beginnen. Vol nieuwe energie stap ik onder de douche. Het water wil niet echt warm worden, maar dat maakt niet uit. Zo kan ik extra goed wakker worden! Wanneer ik weer op mijn kamer kom, trek ik mijn kleren aan die ik de vorige dag al heb klaargelegd op mijn stoel.

Wanneer ik beneden kom, zie ik dat mijn man mijn brood al heeft gesmeerd. Wat is het toch een lieverd. Ik doe de gesmeerde broodjes in mijn tas en spring op de fiets. Ik hou van fietsen op de vroege morgen. Voordat de overbuurman de kans kan krijgen om mij te begroeten, heb ik hem al van 30 meter afstand een vriendelijk goedemorgen toegeworpen. Ik fiets de komende 5 kilometer over een smal weilandweggetje en word omringt door de schone natuur. Langzaam maakt de nacht plaats voor de dag. In de verte zie ik een aantal grijze wolkjes aan de horizon verschijnen, maar voor regen hoef ik niet bang te zijn. Ik heb namelijk de wind in mijn rug.

Dezelfde maandag, maar toch anders. Het is maar net wat je ervan maakt. Als jij er in blijft geloven dat maandag de leukste dag van de week is, dan wordt deze gedachte vanzelf werkelijkheid.